top of page

Onze man binnen het korps: "Wie het minste boetes uitschrijft, moet taart trakteren!"

Deel 1


"Veel politiemensen staan achter Tudocs", zegt onze bron binnen het korps van de politiezone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken. "Vooral de Truienaren die het moe zijn dat cowboys van buiten onze streek de boel hier komen verzieken. Goed dat dit naar buiten komt. Want korpschef Provost is de pedalen compleet kwijt."


"Wat je schreef was de nagel op de kop", vertelt onze zeer goedgeplaatste bron verder. "Provost loopt gedwee aan de leiband van burgemeester Veerle Heeren (CD&V). In het korps beter bekend als 'De Poedel'. Maar intern is het chaos. Neem nu de Dienst Verkeer. Ze doen wat ze willen en werken enkel avonden en weekenden voor het grote geld en overuren. In de week zie je ze niet. Het zijn cowboys die iedereen opschrijven. Geen verwittigingen of even de mensen aanspreken dat ze verkeerd zijn. Neen, vanuit de combi 'patat' erop! Hoe meer boetes, hoe meer jolijt."


Score bijhouden

"Ze houden zelfs een score bij van wie de meeste boetes uitschrijft. De verliezer van de week moet taart trakteren. Geen mensen uit de streek. Buitenstaanders die de 'Truineers' maar al te graag op de bon zwieren. Onlangs hebben ze zelfs honderden boetes moeten recht trekken omdat ze verkeerde gegevens ingegeven hadden in het flitstoestel. En maar manuren verspillen. Kijk, als het is om de verkeersveiligheid te garanderen, dan moet je een boete uitschrijven. Zonder pardon. Maar de mensen koeioneren en uitlachen. Neen, dat gaat er bij velen van ons niet meer in. Dat moet stoppen!"


Trudocs steunen? Dat kan! Surf naar trudocs.be/shop

3.700 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page