top of page

Onze wijk totaal verweesd achtergebleven…Medio januari gebeurde het : het plafond dreigde 1 niveau te zakken, de schaakclub zou naar beneden kunnen donderen, het toilet zou kunnen afscheuren met alle gevolgen...


Ineens hing er een papiertje op de gevel dat de zaak dicht ging voor een onbepaalde tijd.

Daarna kunnen we spreken van een ‘diaspora’, allemaal mensen die verweesd kijken naar een ander gezellig lokaal om ook een waarschijnlijk lekkere koffie te gaan drinken. Onze grote markt biedt gelegenheid genoeg. Het is meer een kwestie van elkaar terug te vinden, die babbel die we missen.


Ok Roger

Roger vindt ’t Hert wel ok, Adrienne en Jos heb ik gespot in de ‘Royale’, Sabke van de Verdi speelt ook opvang (niet maandag en dinsdag) voor ondermeer René & Georges, ook lekkere koffie of een Stella van het vat , best ok, maar het is geen Cristal hé. Het Bistroke doet ook mee met dan weer de keuze tussen een Stella of een Cristalleke. Monique doet haar best, ook wel een fijn madammeke om mee te babbelen.


Makkers aan de toog

We missen echter ons lokaal, de bron van veel wetenschap en weetjes, het menselijk contact, de plagerij, de specifieke inzichten van de uitbater en zijn lieve dame… Samenhorigheid die door die rotte balken naar boven is gekomen. Het inzicht om in feite niet zonder de makkers aan de toog te kunnen, die toffe rondkijkers op het terras, het lawaaierige kruispunt van de Naamse Vest, de bijna accidenten die we zien gebeuren, de onbeschoftheid van sommige chauffeurs die de medeburgers van het zebrapad durven rijden, de steps, sommige zonder verlichting, die vanuit alle richtingen komen gevlogen, doorgaans met een exotische besturing,…


Geur van sigaren

We missen dat en hopen echt dat de aannemer zijn deadline van zaterdag 18 februari gaat halen. We gaan zo gelukkig zijn om Sabrina en Ken in onze figuurlijke armen te sluiten en om terug de geur van zijn sigaren op het terras te mogen opsnuiven. Laat ons hopen dat onze uitbaters eindelijk uit hun financieel leed worden verlost, stel je maar voor om ineens zomaar zonder inkomen te komen zitten en dat voor meer dan 1 maand. We gaan ze steunen, ten volle, we gaan ervoor! Allen naar De Bron, genieten van al die gewone dingen die we nu wel echt gemist hebben!

1.203 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

3 Comments


Eric Nulens
Eric Nulens
Feb 21, 2023

Goed nieuws : vrijdag 24 02 2023 gaat De Bron terug licht geven in ons bestaan!


Like

Eric Nulens
Eric Nulens
Feb 20, 2023

De opening is noodgedwongen uitgesteld tot deze week. Sabrina en Ken hebben het karnavalsweekend moeten missen...


Like

Erwin Goessens
Erwin Goessens
Feb 13, 2023

Onze tussenstop tijdens de avondwandelingen met de overburen. We komen er elkaar wel eens tegen hé Erik. Tuurlijk hebben dit gemist en goed voor Ken en Sabrina.

Like
bottom of page