top of page

Opinie: Einde in mineur voor 'arrangeur' van Veerle Heeren"Weet je wel dat ik 180 bladzijde moet instuderen", kakelt Veerle Heeren tegen de andere directieleden van Trupark. "De geschiedenis van Europa", kirt ze ongestoord verder, alhoewel niemand er verder achter vraagt.


Wat Heeren er niet bij vertelt, is waarom ze dat moet studeren. Zoals steeds houdt ze de meest nuttige informatie voor zich. "Dat ze aan de SyntraPXL voor reisgids studeert, mag niemand weten blijkbaar", zegt een collega. "En dat studeren? Wat zijn nu 180 pagina's? Eerstejaars studenten Rechtsgeleerdheid buigen zich op dit moment over hun cursus Romeins Recht van 800 pagina's. Dat is pas zwoegen. Ach, zoals steeds vergroot Heeren haar eigen situatie uit en denkt ze nog steeds dat de Cicindria door haar gat stroomt. Het gaat goed zijn als ze binnenkort op een bus van pakweg De Blauwe Vogel weken achter elkaar in het buitenland zit. Zolang ze de mensen maar niet wijsmaakt dat ze in de musea mogen voorkruipen (lacht)." Maar daarover ging het inderhaast bij elkaar geroepen directiecomité niet. Dat ging wel over hoe het nu verder moet, gezien bekend geraakte dat hun zitpenningen nogal aan de hoge kant uitvielen en Bert Stippelmans daarop als een dief in de nacht zijn ontslag indiende.


Financieel directeur

Lang hield Stippelmans, nu vol in het vizier van de oppositie en buitenwacht, het niet vol. Dit keer waren er geen kersenbomen om zich in te verstoppen, of geen andere politieke schandalen die hoger op de agenda van de media stonden aangestipt. Jelle is weg, Jo Francois en Veerle Heeren zijn gedegradeerd als backbenchers. Pascal Vossius bestuurde deze legislatuur niet meer mee. En zijn copain Luc Vandijck is ontslagen. Ondanks verwoede pogingen heeft hij de financieel directeur niet meer kunnen redden. Vandijck hoopte nog op wat eerherstel en een soort van financiële dading. Het werd een welgemikte stamp tegen zijn - excusez le mot - Vlaams-Brabantse kloten. Wanneer dat volle besef bij Vandijck gaat inzinken, is het nog maar de vraag of die man blijft zwijgen over zijn opdrachtgevers. Vraag is ook of het parket in actie zal schieten. Maar dat betwijfel ik.


Herstelperiode

Nu de arrangeur van deze cassante en door schandalen overgoten meerderheid van het politieke toneel verdwijnt, kan de Truiense politiek eindelijk aan een herstelperiode beginnen. Stippelmans zelf communiceerde over zijn plotse vertrek zoals steeds erg schichtig via een inderhaast opgesteld sms'je naar getrouwen: “Veertig jaar geleden zei ik als CVP jongerenvoorzitter dat je op je zestigste plaats moet maken voor jonge mensen. Vandaag ben ik zestig. Ik heb als schepen en als voorzitter prachtige dingen kunnen doen. Er is veel meer kinderopvang, nieuwe riolering, een vernieuwde Grote Markt, een nieuwe dorpskern in Brustem, er zijn nieuwe feestzalen gebouwd … Ik ben een gedreven iemand die nieuwe professionele wegen inslaat en nieuwe uitdagingen voelt. Maar dat betekent dus ook dat ik afscheid neem van de politiek.”


Après nous le déluge

Trudocs zal zich de man vooral herinneren als de architect van de meest schimmige dading (van 975.000 euro) die de stad Sint-Truiden ooit heeft moeten slikken. Als de man die in duistere AGB's alles naar zijn hand wilde zetten ten koste van de Truienaar. Als de man die de Aankoopdienst en de Dienst Financiën compleet liet ontsporen. Kortom, als de man die net zoals Lodewijk XV en zijn maîtresse Madame de Pompadour (denk hier even over na) zei: "Après nous le déluge!" en die nu met de staart tussen de benen mag terugkruipen naar de Gezinsbond.


Nieuwe professionele uitdagingen? My Truiense ass!


1.187 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page