top of page

Opinie: Implosie dreigt bij Truiense CD&V
Nu ook bekend raakte dat de partner van ex-topman van energiewaakhond VREG André Pictoel (CD&V) vroegtijdig gevaccineerd werd, slaat de twijfel helemaal toe binnen de CD&V-rangen. Zo bestond Bert Stippelmans erin om de laatste CD&V-fractie op een drafje af te ratelen en op het einde te vragen: "Hoe is het nog met Jef?" Met Jef? Hoe zou het met Veerle zijn, was de vraag die op ieders lippen hing. Maar niemand repte een woord.


En dat is tekenend voor die hardnekkige twijfel die bij de christendemocraten is binnengeslopen. "Hoe geraken we hier uit? Geraken we hier ooit nog wel uit? En, nog urgenter, heeft Veerle ons na 2024 niet naar de oppositiebanken veroordeeld?"


Bye Bye Nina

Zo zou het wel eens kunnen dat CD&V-schepenen Ingrid Kempeneers en Jurgen Reniers hopen dat 'Tante Veerle' nooit meer terugkomt. Maar wat graag bieden ze Jelle Engelbosch en zijn N-VA de burgemeesterssjerp aan om deze legislatuur te mogen uitdoen. Ze zullen de Boerenbonder uit Zepperen dan wel in hun armen sluiten. "Jammer voor Nina Kvikvinia, maar dat zal ze wel begrijpen", hoor je Engelbosch overwegen terwijl Bert Stippelmans zijn kans schoon ziet om de 'Numero Uno' van de partij te worden.


Raf Herbots

Ook gemeenteraadslid Raf Herbots (CD&V) mag zijn borst nat maken voor de aankomende gemeenteraad. De oppositie heeft immers bloed geroken. Het feit dat er enkele minuten voor zijn Pfizer-vaccinatie, andere mensen die Pfizer op hun uitnodiging hadden staan geweigerd werden, geraakte die turbulente dagen ondergesneeuwd in de berichtgeving over Heeren. Maar nu de zon weer schijnt, en de sneeuw is gesmolten, zal dit feit met een aan de waarheid grenzende waarschijnlijkheid weer opduiken. Onder ons gezegd, de Velmse dierenarts zet beter zelf een stap opzij, maar schijnbaar is hij nog steeds overtuigd van zijn eigen gelijk. On verra.


Carl

Nochtans hebben de christendemocraten hun Messias in hun rangen zitten. Veertiger Carl Nijssens is ongeschonden en niet verbrand, had het tweede meeste aantal stemmen, nog steeds populair bij de Truienaren over partijgrenzen heen. Hij zou de Truiense CD&V uit het moeras kunnen trekken. De sjerp kunnen houden. Maar het wordt hem niet gegund. Stippelmans, Kempeneers, Reniers, Kevers en Vanoirbeek storten zich nog liever als Lemmingen in de afgrond dan Nijssens zijn comeback te gunnen. Misschien wordt het tijd voor de reclamejongen om zijn rekening te vragen en de deur van die Spaanse herberg voor goed achter zich dicht te trekken.


Waarom zoveel talent verknoeien Carl?5.182 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page