top of page

Opinie: Politieraadsleden, geef Steve Provost zijn C4 of laat uzelf ontbindenWinand Abrahams, Laurien Bamps, Brenda Berden, Mieke Claes, Evelien Kevers, Günther Dauw, Christophe Elen, Hans Govaerts, Maurice Hollebeke, Ann Knaepen, Johan Mas , Carl Nijssens, Kristof Schiepers, Raymonde Spiritus, Erwin Vaes, Ludwig Vandenhove, Hilde Vautmans, Jan Wicheler en André Willems. Deze heren en dames vertegenwoordigen u vandaag in de politieraad van de politiezone Sint-Truiden -Nieuwerkerken -Gingelom. Uiteraard tegen betaling.


De politieraden in Vlaanderen zijn doorgaans een vergaarbak van lokale politieke backbenchers met gekneusde ambities. Vaak trouwe partijsoldaten die omwille van hun blinde partijtucht nog een extra zitpenning mogen optrekken van de grote leider. En voor de politiezone Sint-Truiden-Nieuwerkerken-Gingelom is dat niet anders.


42 foutieve PV's

Maar in Sint-Truiden, we vergeten de zakdoeken Nieuwerkerken en Gingelom even, begint de weerzinwekkende geur van een verrot korps stilaan zo te stinken, dat zelfs de daarin getrainde politieraadsleden nog maar moeilijk hun neus er voor kunnen ophalen. Vandaag blijkt nog maar eens wat een kolderbrigade die politiezone eigenlijk is. Volgt u even mee. Een wakkere burger krijgt een verkeersboete in de brievenbus, fronst zijn wenkbrauwen en besluit de foto’s te gaan inkijken op het parket van de procureur des koningshuis Limburg afdeling Tongeren. En kijk, de foto was niet gemaakt op de plaats die de brief vermeldt, maar 1,5 km verder op de N80. Die man meldt dit op sociale media en daags erna komt er dan een doodleuk Facebookbericht van de politiezone: "We hebben contact genomen met het Gewestelijke Verwerkingscentrum Antwerpen (zij stellen de pv’s op) om na te gaan waar de mogelijke fout zit. Het blijkt om een softwareprobleem te gaan, waardoor 42 personen een foutief pv gekregen hebben. De betrokkenen zullen door ons gecontacteerd worden om de verdere procedure uit te leggen."


Zwendel in tankbeurten

Daar moeten wij burgers het dan mee doen. Als die man dat niet had nagekeken hadden 42 mensen voor niets een boete aan hun been. Waar zijn die Truiense flikken eigenlijk mee bezig? Uw veiligheid is onze zorg? Ik dacht het niet. Comité P kampeert daar op Sluisberg 1 tussen haakjes nog steeds. Onlangs zijn er 50 (!) extra mensen op verhoor gesommeerd. Naar verluidt zouden 'Sincity's finest' zich ook hebben ingelaten met een zwendel in tankbeurten. Naast de filmpjes, het zwartwerk, agressieve interventies, weigeren PV op te maken en ga zo maar door. Maar durf er iets van te zeggen of kritische geesten moeten spitsroeden lopen door een haag van een honderdtal politie-agenten. Dan vallen woorden als moddercampagne en bagger. Tja.


Oempa Loempa's

Ook de man in het uniform moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Maar de hoogste van die hele poppenkast, korpschef Steve Provost plakt nog steviger vast op zijn stoel dan tien Wouter Beke's. Laat ons toch gewoon eerlijk zijn: de man kan het niet. Verlos die man uit zijn lijden, geef hem zijn C4. Maar de politieke verantwoordelijkheid is hier nagenoeg onbestaande. Veerle Heeren, Ingrid Kempeneers. De meisjes mogen eens gekscherend de kepie opzetten of met de handboeien spelen, maar van visie is in de verste verte al lang geen sprake meer. En dan heb je nog de Oempa Loempa's van de gemeentepolitiek, de politieraadsleden. Al hebben die papieren tijgers nu wel eens een unieke kans om hun tanden te laten zien.


Toe, verras ons eens.

2.104 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page