in picture: Chef Ben Elen controleert zijn vlees Foto: Restaurant Os
Zeven maanden lang ging de grote steak-frietliefhebber en professor Arbeidseconomie Stijn Baert voor HLN op zoek naar de meest smakelijke biefstuk-friet. Voor de steak van Stijn testte hij restaurants van West-Vlaanderen tot Limburg, bekend en onbekend, goedkoop en luxueus, met de lekkerste bearnaise of beste prijs-kwaliteit.
“Os bleek voor mij de top in Limburg!", zegt Stijn Baert in HLN. "Vanaf de eerste hap van mijn stukje umi-rund (42 euro) besefte ik: dit is een winnaar. Heerlijk gegrild, sappig en smaakvol. De bearnaise werd heerlijk aangeprezen op de kaart: ‘lauwwarm, met verse dragon’. Het resultaat was nogal zwaar, maar ook nogal … lekker! En de frietjes, die gingen daar qua smaak nog eens boven. ‘Gebakken in premier jus’, zo vertelde de kaart. Duidelijk geen premier jus van Kombucha, maar van ossenwit. Heerlijk!”
Comments