top of page

Os is 4de beste restaurant voor steak-friet in België volgens economieprof Stijn Baert


in picture: Chef Ben Elen controleert zijn vlees Foto: Restaurant Os


Zeven maanden lang ging de grote steak-frietliefhebber en professor Arbeidseconomie Stijn Baert voor HLN op zoek naar de meest smakelijke biefstuk-friet. Voor de steak van Stijn testte hij restaurants van West-Vlaanderen tot Limburg, bekend en onbekend, goedkoop en luxueus, met de lekkerste bearnaise of beste prijs-kwaliteit.


“Os bleek voor mij de top in Limburg!", zegt Stijn Baert in HLN. "Vanaf de eerste hap van mijn stukje umi-rund (42 euro) besefte ik: dit is een winnaar. Heerlijk gegrild, sappig en smaakvol. De bearnaise werd heerlijk aangeprezen op de kaart: ‘lauwwarm, met verse dragon’. Het resultaat was nogal zwaar, maar ook nogal … lekker! En de frietjes, die gingen daar qua smaak nog eens boven. ‘Gebakken in premier jus’, zo vertelde de kaart. Duidelijk geen premier jus van Kombucha, maar van ossenwit. Heerlijk!”

2.488 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page