top of page

Peter Van Dam verlaat partij Groen definitief nu WOW haar eerste 10 kandidaten bekendmaakt


Vlnr. Boris Lammens, Yves Gregoor, Elena Makahieux, Thomas Peeters, Linda Laudus, Marijn Ghys, Peter Van Dam, Evy Strauwen, Simon Vanrutten, Peter Cornelis, Tom Smets


De nieuwe partij WOW kondigt haar eerste kandidaten aan. Meteen een uppercut voor Groen in Sint-Truiden dat zo haar enigste gemeenteraadslid ziet vertrekken.

 

Het was reikhalzend uitkijken naar nieuws van de jongens en meisjes van WOW, de partij die groeide uit Vrijstaat A dat vandaag zijn kampen opslaat in de oude gebouwen van het Technicum. De samenwerking met de Stad Sint-Truiden is deze keer trouwens minder van harte nu de sympathieke Vrijstaters plots ook politieke ambities tonen. "Onze subsidies werden stevig teruggeschroefd en onze nieuwe voorzitter werd door een toxische Hilde Vautmans tot in zijn tenen gekleineerd toen hij zijn programma aan haar kwam voorstellen", vertrouwt een WOWist ons toe. "De man is zelfs in huilen uitgebarsten. Ook mogen we voor het Europees Kampioenschap geen groot scherm plaatsen. Dat mag alleen maar Peter Onkelinkx op de Grote Markt. Marsorders van Hilde 'Triplebar' Vautmans. We hebben dan maar de grootste televisieschermen die er op de markt zijn, gehuurd. Dat kon wel." Van een Vrijstaat gesproken.


Positief en verbindend

“Om het voor de mensen niet nog ingewikkelder te maken, hebben we gewacht tot na de ‘grote’ verkiezingen om onze campagne te lanceren", vertelt lijsttrekker Marijn Ghys. “De afgelopen maanden werkten we hard achter de schermen. In onze themacafés hebben we diverse onderwerpen besproken om de uitdagingen en behoeften van de burgers goed te begrijpen. Dit werd zeer positief ontvangen. Mensen verlangen naar een nieuw verhaal, een alternatief voor de klassieke politieke partijen. Iets positiefs en verbindend.”


Machiavellistisch realisme

Bij WOW hebben ze vanaf het begin besloten om te vertrekken vanuit burgerparticipatie en inhoud. Ze gaan dus bewust niet louter voor ‘bekende koppen’ die vooral door hun populariteit stemmen ronselen. In plaats daarvan hebben ze gekozen voor gewone burgers die expert of ervaringsdeskundige zijn op verschillende domeinen. Dit moet resulteren in een goed onderbouwd beleid dat echt aansluit bij de behoeften van de burgers. Hopelijk is de kloof tussen politiek idealisme en machiavellistisch realisme niet te diep.

Maar vandaag presenteren ze in ieder geval 10 van hun naar eigen zeggen 35 kandidaten waarvan vooral de zoon van oud STVV-voorzitter Bart Lammens en Groen-gemeenteraadslid Peter van Dam in het oog springen.


  1. ·        Boris Lammens, zoon van oud STVV-voorzitter Bart Lammens en ondernemer

  2. ·        Tom Smets, onderzoeker bij PC Fruit

  3. ·        Simon Vanrutten, eventmanager van Z33,

  4. ·        Thomas Peeters, oprichter van kinderopvang De Egeltjes

  5. ·        Elena Makahieux,

  6. ·        Peter Cornelis,

  7. ·        Evy Strauwen, horeca- en winkelmedewerkster,

  8. ·        Yves Gregoor, HR-functionaris in het volwassenonderwijs bij Ligo.

  9. ·        Peter van Dam, ondernemer en voorlopig nog gemeenteraadslid voor Groen

  10. ·        Linda Laudus, moeder en project manager,

 

WOW is een onafhankelijke stadspartij die moeilijk in één hokje te plaatsen is. De diversiteit van de kandidaten onderstreept dit. “We zijn allemaal verschillend, maar wat ons verbindt is optimisme en liefde voor onze stad", zegt Boris Lammens, één van de kandidaten. Hopelijk maken ze op 13 oktober ook een verbinding met de kiezer.

 

1.858 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page