top of page
  • Foto van schrijverTRUdocs

PVDA Sint-Truiden wil opnieuw Grote Lenteschoonmaak en geeft alvast het goede voorbeeldVorig jaar schafte het Truiens stadsbestuur de grote lenteschoonmaak af. “Een besparing op kap van de gewone Truienaar. De stad beloofde vorige verkiezingen om de huisvuilophaling weer in eigen beheer te nemen. Dat gebeurde niet. In plaats daarvan bouwt de stad de dienstverlening verder af”, zegt Sabrina Onate y Martinez, voorzitter van PVDA Sint-Truiden. “Om te tonen dat een jaarlijkse Grote Lenteschoonmaak niet te veel gevraagd is, haalde we vorige week zelf het grof vuil van Truienaars op en brachten het naar het containerpark”.


Met de actie vraagt de PVDA dat het stadsbestuur de grote lenteschoonmaak opnieuw invoert. “In 2018 kregen we verkiezingsbeloftes om de huisvuilophaling terug in eigen beheer te nemen en de samenwerking met Limburg.net te stoppen. Die beloftes liggen alweer bij het grof vuil. We betalen ons namelijk nog steeds blauw aan Limburg.net en de dienstverlening vanuit de stad wordt net verder afgebouwd. Het is dus hoog tijd om met de grove borstel door onze stad te gaan”, zegt Onate y Martinez.


Zonder auto

“Veel inwoners in onze stad beschikken niet over een aanhangwagen of een bestelwagen. Vooral gezinnen met een kleine wagen of zonder auto zijn dus de dupe. Voor hen is het een heel gedoe om hun grof vuil naar het containerpark te brengen”, vervolgt Onate y Martinez. “Wat trouwens met oudere mensen of Truienaars die minder goed te been zijn? De stad laat hen in de steek.”


Deze platte besparing wordt vermomd als een milieumaatregel. Dat houdt echter weinig steek, want een schoonmaakploeg die in één ronde al het grof vuil van de stad ophaalt, is milieuvriendelijker dan wanneer elke Truienaar zelf van en naar het containerpark moet rijden.

Om te tonen dat een jaarlijkse Grote Lenteschoonmaak niet te veel gevraagd is, haalde PVDA Sint-Truiden afgelopen week zelf het grof vuil van Truienaars op om het naar het containerpark te brengen. “Ik ben sinds vorig jaar op pensioen en slecht te been. Van mijn heel leven heb ik geen wagen gehad. Hoe moet ik deze spullen tot bij het containerpark krijgen. Het was zo een goed initiatief om de Lenteschoonmaak één keer per jaar gratis te organiseren. Dat was pas dienstverlening! Nu moet iedereen zijn plan maar trekken. Fijn dat jullie dit nu doen!”, laat Christine weten.


Teken hier de petitie392 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page