top of page

Schepen Jo Francois (N-VA) laat carnavalsverenigingen in de kou: "Er is niets voor hen voorzien""De stad wilt de Coronasubsidies delen met alle verenigingen die je maar kan vinden", klinkt het in carnavalsmiddens. "Maar niet met de carnavalsgroepen." Gemeenteraadslid Gert Stas (sp.a) vroeg maandagavond tijdens de gemeenteraad aan schepen Jo Francois (N-VA) of er toch niets voorzien was. Maar het antwoord was even kort als duidelijk: "Neen, al het geld is reeds besteed"


"Normaal zouden we nu 'vollebak' bezig zijn in ons seizoen en de wagens aan het maken zijn voor de stoet", zucht de voorzitter van een bekende Truiense Carnavalsvereniging aan onze redactie. "Maar laat mijn naam maar uit uw stuk, of we krijgen al helemaal niets. Het is een echte schande. De Raad van Elf laat maar begaan, daar zeggen ze dat ze al 5 keer gemaild en gebeld hebben op 4 maanden tijd maar dat de burgemeester niet wil antwoorden. Ondertussen zijn we januari en zal al het geld al uitgedeeld zijn. We willen gewoon eenzelfde behandeling als alle andere verenigingen. Of zijn in deze stad carnavalisten minder waard dan pakweg toneelverenigingen?"


Geld reeds besteed

Blijkbaar wel, blijkt nu. Op de Truiense gemeenteraad vroeg gemeenteraadslid Gert Stas (sp.a) aan schepen Jo Francois (N-VA) of er toch niets voorzien was. Maar het antwoord was even kort als duidelijk: "Neen, al het geld is reeds besteed." Met andere woorden: de Carnavalsverenigingen kunnen op hun kin kloppen.

325 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page