top of page
  • Foto van schrijverTRUdocs

Schepen van Toerisme Hilde Vautmans ontvangt Miss België Kedist Deltour tussen de bloesemsOp uitnodiging van Europees Parlementslid en schepen Hilde Vautmans bracht de gloednieuwe Miss België 2021 Kedist Deltour deze namiddag een bezoek aan Sint-Truiden. Normaal gezien ontvangt Vautmans de nieuwe Miss België elk jaar traditiegetrouw in het Europees Parlement, maar door corona werd dit jaar beslist om de ontmoeting in Sint-Truiden, te midden van de bloesems, te laten plaatsvinden.


“Zeg nu zelf: is er geen betere plek om de mooiste vrouw van het land te ontvangen dan tussen de bloesems, het mooiste dat Haspengouw te bieden heeft?", vertelt Europees Parlementslid en schepen Hilde Vautmans (Open Vld). "Als Miss België zal Kedist ons land in binnen- en buitenland vertegenwoordigen, waardoor het belangrijk is dat zij weet waar ons land voor staat. We hadden het vandaag daarom niet alleen over de Europese waarden, normen en rol van Europa, ook gaf ik Kedist meer uitleg over onze streek en de pracht van de bloesems. Met plezier vertelde ik Kedist over het belang van de bloesems voor het toerisme, de tewerkstelling en lokale economie in onze streek. En natuurlijk kon ook een woordje uitleg over de fruitsector en het belang van lokale producten niet ontbreken.”


Zot van fruit

“Ik was zeer blij met de uitnodiging van Hilde en heb er ongelofelijk van genoten vandaag", knikt Miss België 2021 Kedist Deltour. "Het was de allereerste keer dat ik de prachtige, feeërieke bloesems in levende lijve kon aanschouwen: werkelijk magnifiek! Bovendien heb ik veel bijgeleerd over de fruitteelt en het belang van de bloesems voor onze appelen, peren en kersen: iets wat ik – ik ben zot van fruit - niet snel zal vergeten. Een geslaagd bezoek aan Sint-Truiden dus, maar ik kijk er natuurlijk ook naar uit om een bezoek te brengen aan het Europees Parlement in Brussel van zodra het terug kan.”

325 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page