top of page

Sihame El Kaouakibi voor Veerle Heeren: Is er politieke deal gemaakt tussen Open Vld en CD&V?


Wij kunnen niet op de feiten vooruitlopen, maar volgens onze bronnen is het niet onmogelijk dat er bovenlokaal een politieke deal gemaakt is tussen Open Vld en CD&V. Sihame El Kaouakibi voor Veerle Heeren en omgekeerd. Die eerste werd in mei reeds vrijgepleit door Audit Vlaanderen. Benieuwd of nu ook Veerle Heeren zal volgen.


Audit Vlaanderen zag eind mei geen reden om een extra audit uit te voeren in het dossier van de jongerenwerking Let’s Go Urban (LGU) van Sihame El Kaouakibi. “Uit ons vooronderzoek troffen we geen aanwijzingen aan dat de onzorgvuldigheden een gevolg zouden zijn van favoritisme of politieke druk”, aldus Audit Vlaanderen.


Lange baan of transparantie

Dinsdagnamiddag bezorgde Audit Vlaanderen haar rapport over het forensisch onderzoek naar het vaccinatieschandaal in Sint-Truiden aan bevoegd minister Bart Somers (Open Vld) en, niet onbelangrijk, aan Truiens gemeenteraadsvoorzitter Bert Stippelmans (CD&V). "De minister bezorgt nu het rapport aan de gouverneur van Limburg Jos Lantmeeters", zegt Arthur Orlians, woordvoerder van Vlaams minister Somers. "Die zal op zijn beurt elementen uit het rapport toevoegen aan zijn eigen reeds gevoerde onderzoek. De termijn daarop is niet bepaald. Wanneer Lantmeeters daarmee klaar is, gaat het dossier opnieuw naar minister Somers, die aan de hand van de bevindingen al dan niet een gepaste straf voor burgemeester Veerle Heeren (CD&V) zal uitspreken. Hier staat wel een termijn van drie maanden op." Het dossier wordt dus klaarblijkelijk op de lange baan geschoven. Nogmaals, tenzij de komende dagen zal blijken dat er een duidelijke en transparante communicatie komt over het rapport.


Politieke deal

Ondertussen vragen de Truiense Vooruit-gemeenteraadsleden inzage in het dossier. Maar daar wil gemeenteraadsvoorzitter Bert Stippelmans (CD&V) voorlopig niet van weten. De meerderheid houdt de lippen stevig op elkaar. "De kans dat er bovenlokaal een deal is gesloten tussen Open Vld en CD&V is dan ook niet onbestaande. Sihame El Kaouakibi voor Veerle Heeren en omgekeerd. Die eerste werd in mei reeds vrijgepleit door Audit Vlaanderen. Benieuwd of nu ook Veerle Heeren zal volgen", vertrouwt een bovenlokaal liberaal kaderlid ons toe.

822 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page