top of page

Stad schakelde Leuvens advocatenkantoor in om Trudocs te onderzoekenGemeenteraadslid Ludwig Vandenhove (Vooruit) vroeg aan de stad Sint-Truiden de advocatenkosten sinds 1 januari 2019 op en kwam tot enkele opmerkelijke bevindingen. Zo bleek zwart op wit dat de stad Sint-Truiden bij het Leuvens advocatenkantoor Beelen 'adviezen' over Trudocs en Dirk Selis bestelde. Uiteraard betaald met belastinggeld,


"Het Leuvense advocatenkantoor Beelen gaat met 174.187,92 euro met het leeuwendeel aan de haal", steekt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove (Vooruit) die de advocatenkosten sinds 1 januari 2019 opvroeg, van wal. "Gevolgd door de Mechelse GD&A advocaten met 2.838,47 euro, de Hasseltse advocaten van Argus met 984,34 euro en meester Gerald Kindermans uit Heers met 900 euro als hekkensluiter. Opmerkelijk, geen enkel Truiense advocaat werd geraadpleegd."


Koop lokaal

Zijn er dan geen bekwame advocaten in Sint-Truiden. Die vraag beginnen we ons bij Trudocs te stellen. Niet dat we twijfelen aan de kunde van de Truiense rechtsgeleerden. Wel integendeel. Maar wat we wel merken is dat de stad Sint-Truiden, het Zorgbedrijf en nu ook de politiezone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken zich steevast laat bijstaan door voornamelijk 1 bureau uit .. Leuven. Tot zover 'Koop Lokaal' Misschien iets waar meester Jean-Paul Lavigne, toch voorzitter van de Truiense Open VLD het met zijn Truiense confraters over kan hebben.


Oneigenlijk gebruik overheidsgeld

"Ook bijzonder zijn de adviezen die de stad aan advocatenkantoor Beelen vroeg tegen Dirk Selis en Trudocs. Zeer vreemd. Daar wil ik nu wel eens de details van weten", gaat Vandehove verder.


Hier is vooral de inhoud van die adviezen van belang. Want stel nu eens dat Veerle Heeren (CD&V) adviezen gevraagd heeft net voordat haar vaccinatieschandaal uitkwam. Dan zou dat wel eens zeer precair voor haar kunnen worden. Want oneigenlijk gebruik van overheidsgeld is in dit land nog steeds strafbaar.

1.548 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


Jan Goffa
Jan Goffa
Mar 06, 2022
Like

dirk.haverhals
dirk.haverhals
Mar 06, 2022

Dus, niettegenstaande het vaccineren, het aanschaffen van een stuk grond, het niet merken van klein vee,... tot het privéleven behoort, worden onze centen wel gebruikt om advocaten te betalen en/of om een bepaalde pers de mond te snoeren?

NIET MIJN GEMEENTEBESTUUR!

Like
bottom of page