top of page

Stad Sint-Truiden verkoopt wapenschild Veerle HeerenOm de schuldenput te dempen verkoopt de stad Sint-Truiden vanaf morgen niet enkel onroerend vastgoed maar ook roerende eigendom. Opvallend is daarbij het wapenschild van Veerle Heeren dat vooralsnog in het stadhuis op de Grote Markt ingemetseld is.


Zelfs haar grootste medestanders moeten zich de ogen uitwrijven wanneer toenmalig Truiens burgemeester Veerle Heeren (cd&v) medio 2019 een marmeren steen met haar eigen zelfgemaakte wapenschild met spreuk ‘Doe wel en zie niet om’ in het middeleeuwse stadhuis op de Grote Markt laat inmetselen. Vandaag pronkt het wapenschild op de lijst te verkopen roerende goederen, naast tafels, stoelen en enkele grasmachines. De bedoeling is dat met de opbrengst de schuldenberg wordt afgevlakt.


"Het was burgemeester Ingrid Kempeneers (cd&v) die het wapenschild hoogstpersoonlijk aan de lijst te verkopen roerende goederen heeft toegevoegd", vertrouwt een topambtenaar ons toe. "Het was dat of we moesten er een kast met folders van de Toeristische Dienst voor schuiven."


Vanaf morgen 9u.00 kunnen mensen die interesse hebben in het wapenschild een bod uitbrengen. Dat kan telefonisch op het nummer 011 70 14 44. Bieden kan vanaf 50 euro.1.206 weergaven1 opmerking

1 Comment


Erwin Goessens
Erwin Goessens
Mar 31, 2023

Aprilgrappen dempen geen putten in de begroting.

Like
bottom of page