top of page

Stadskantoor te koop: "Spilzieke burgemeester wil stadsschuld met gebouwen van Truienaar dempen"

Maar de Truienaar mag het niet weten ....

Truiense sp.a wil Truienaar meer zicht geven op vastgoeddeals


Woensdagochtend 7u.30. spa-gemeenteraadsleden Eddy EL Herbouti, Maurice Hollebeke, Gert Stas, en voorzitter Jo Vanrutten verzamelen aan het stadskantoor om er een 'Te koop-bord' op te hangen. Zij willen hiermee de Truienaar op de hoogte brengen van de nakende verkoop van erg veel stadspatrimonium, waaronder ook het Stadskantoor.


"De Jeugduitleendienst, de oude tekenschool, talloze OCMW-gronden, het verenigingencentrum Oud-Atheneum, het stadskantoor,... staan allemaal te koop", steekt sp.a-voorzitter Jo Vanrutten van wal. "Maar de Truienaar weet van niets. Daarom deze actie. Zo ziet de gewone Truienaar wat er aan de hand is."


Uit de schijnwerpers

"Het schepencollege doet er alles aan om de afspraken rond de verkoop van dit patrimonium uit de schijnwerpers te houden", zeggen Eddy El Herbouti en Maurice Hollebeke. "Ondanks het feit dat de Limburgse gouverneur eiste dat juist omwille van de schimmigheid, het stadsbestuur met een duidelijke lijst moest komen van welke gebouwen er nu te koop stonden, koos het stadsbestuur om dit niet te doen. Meer nog, de advocaat van de stad stuurde een aangetekend schrijven naar de gemeenteraadsleden Stas en Moers waarin hen het zwijgen werd opgelegd, zoniet dreigen er gerechtelijke stappen."


Gat in haar hand

"De gemeenteraad krijgt geen inzage meer in de manier en voorwaarden van verkoop", gaat Gert Stas verder. "Waarom, vragen wij ons af. In andere steden kan dit wel heel transparant, en in Sint-Truiden niet. In onze stad, waar schepenen sterke banden hebben met de immowereld, moet alles in achterkamertjes gebeuren. Wat is hier aan de hand vragen wij ons af? De Truienaar heeft recht te weten wat er met zijn gebouwen en gronden gaat gebeuren. We leven nog altijd in een democratie. We nemen aan dat het water deze spilzieke burgemeester boven de lippen komt. Maar misschien is er wel een beter bestemming voor deze gebouwen dan het gat in haar hand."


1.802 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page