top of page

ThuiskomenNa mijn verlof terug naar mijn ‘Heimat’ van koffie en een lekkere Cristal. De koffie in ‘la douce France’ is natuurlijk een kwestie van goesting,… ik hou van heel straffe koffie en zo’n kleintje kan dus echt lekker zijn. Voor 1.50 euro per stuk mag ik daar dus niet klagen.


De mannen van altijd op een rijtje met alle wilde en minder harde verhalen. J, die al een paar operaties heeft mogen meemaken, moedig zijn steunkaarsen dragend, G.de man met een fantastische gsm daarmee dus allerlei mooie en iets minder mooie vrouwen kan bekijken, toffe verhalen waarbij hij genoeg realiteitszin heeft om te zien dat de meeste van die exemplaren geldwolven of haviken zijn.


Oorlogen en politici

Onze verver die verlof heeft, komt genieten van een lekkere pils, wat troost zoeken in De Bron, een toffe gast, eentje met de goede inborst. Onze professor E, een heerlijke kerel die met zijn wetenschappelijke geest al die types kan ontleden, ook zorgt voor de levensbeschouwingen over oorlogen, politiekers,… kortom alles wat hij belangrijk vindt, komt boven met een 33 cl Maes-pils. R, soms wat filosofisch, maar heel dikwijls met de juiste inzichten, relativeert de soms wilde verhalen van zijn kompanen.


Een zachte glimlach

De geur van de sigaar van Ken, een gemist aroma tijdens de congé, doet deugd. De zachte glimlach van Sabrina, heerlijk om te zien, fijn als aanknopingspunt van het terug zijn in ons aller Sint-Truiden. Dat is terug thuiskomen na een verkwikkend verlof in la douce France.

Een verlof van dingen die ook misgingen, hotels zonder elektriciteit op het verkeerde moment, ruiten op straat die werden ingeslagen waardoor je ’s nachts wakker wordt. Toprestaurants met een schitterende prijs-kwaliteitverhouding beleefd, kortom 2 weken van batterij-opladen, ondanks de 3000 km die we gereden hebben.


Zelfgemaakte Tartaar

Tiba gaat graag mee weg, houdt van ons gezelschap maar is toch tevreden de haar bekende geuren van al die reutjes terug te mogen opsnuiven op de Veisder. Nog even dit: bij het thuiskomen, richting Sint-Truiden, parkeren op de Brustempoort, dé frituur gaan bezoeken en kiezen voor de keuze van de man van dienst: een superlekkere kipbrochette, topgekruid en zeker niet te zout. Frietjes die we daar alleen zo kunnen vinden, begeleid van een potje zelfgemaakte tartaar. Dat is thuis komen hé, die zalig gebakken goudbruine stokjes verorberen, met een glas bruiswater….

625 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page