top of page

Transgender niet op de hoogte, maar onderzoek Comité P naar Truiense politie nog steeds aan de gang


in picture: still uit promotiefilm politiezone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken


Comité P, de algemene inspectie binnen politie, was eind juli een opsporingsonderzoek gestart naar een filmpje uit een politiecel, waarbij te zien is hoe een transgender masturbeert voor de camera. "Als deze feiten kloppen en werkelijk in Sint-Truiden zijn gebeurd, tillen we daar bijzonder zwaar aan. Mensen die gearresteerd worden, moeten zich ook goed voelen in een politiecel”, klonk het toen bij parket Limburg. "Ondertussen loopt het onderzoek nog steeds", bevestigt Bruno Colpin van Parket Limburg vandaag aan de redactie van Trudocs. De transgender zelf was niet op de hoogte van het bestaan van het filmpje.


Het 9 seconde durende filmpje dat in de herfst van 2019 met een smartphone werd opgenomen vanuit de operator-kamer zou volgens onze informatie gedeeld zijn onder flink wat politie-inspecteurs en hun vriendenkring. Opvallend is ook de sneer van één van de omstaanders naar de korpschef: "Het is just ne twidde Provost". Volgens interne bronnen binnen het korps nog maar het tipje van de ijsberg.


Klacht tegen de politie

Trudocs sprak ondertussen met de bewuste transgender en tot haar/zijn verbazing was die nog niet op de hoogte gebracht. De persoon ging naar eigen zeggen dan ook klacht neer leggen tegen de Truiense politie.938 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page