top of page

Trouw voortaan in een zwevend kerkje of op het dak van de abdijtoren

Wordt Sint-Truiden het Las Vegas van het huwelijk?


in picture: Helsheaven// foto van Visit Limburg.be


Binnenkort kan je in Sint-Truiden trouwen op het dak van de eeuwenoude abdijtoren of in het zwevend kerkje van Helshoven. Daarmee breidt de Stad Sint-Truiden haar buitenlocaties voor huwelijken fors uit. Je kon naast het stadhuis op de Grote Markt uiteraard al onder de kiosk van het Stadspark en het kerkje van Guvelingen huwen.


"De Coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat we ons bewust zijn geworden van het feit dat activiteiten met grotere groepen mensen, veiliger kunnen plaatsvinden in de buitenlucht", legt burgemeester Jelle Engelbosch (N-VA) uit. "Daarom willen we een aantal buitenlocaties toevoegen waar burgers voor kunnen kiezen wanneer ze hun huwelijk wettelijk willen laten voltrekken."


Tandem Engelbosch-Vautmans

"Het was ere wie ere toe komt een idee van schepen Hilde Vautmans om daar het kerkje van Helshoven voor te kiezen. Ikzelf heb daar de abdijtoren aan toegevoegd. Er komt binnenkort nog een mooi filmpje om een en ander te promoten", besluit de Truiense burgervader die het voorstel Engelbosch-Vautmans aanstaande dinsdag op de Truiense gemeenteraad ter stemming voorlegt.

429 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page