top of page

Trud'Or scoort met Ladies City Day 2022

Bijgewerkt op: 23 mei 2022

Sint-Truiden leeft nog eens helemaal opTumult op de Trudocs-redactie afgelopen week. Geen uitnodigingen tot verhoor, laster en eerroof maar er valt zowaar een uitnodiging van de vzw Trud'Or in onze mailbox. Of we niet naar de receptie willen komen. "Val nu om", weet Bernard Derwa nog ternauwernood uit te brengen. "Gaan we?", vraag ik vertwijfeld.


"Niet gaan is flauw", oordeelt Erik Nulens. "Bovendien komen we zo nog wat te weten." Ik trek het kortste strootje en dus begeef ik me op vrijdagavond frisgewassen naar het Stadhuis op de Grote Markt. Voorzitter van Trud'Or Philip Bronckaerts verwelkomt me met een brede glimlach. "Je krijgt het weer dat je verdient", geef ik hem een eerste stootje. Maar de bakker blijft de vriendelijkheid zelve. Nu word ik echt ongemakkelijk. We hebben die gasten alle hoeken van de rechtszaal laten zien, hun heel reglement aan frut geschoten en we worden vandaag met open armen binnengehaald. En de sfeer zit goed. De markt is afgeladen vol. Metejoor knalt uit de metershoge boxen tot ver over de Grote Markt. Die Bram Deltour en Eline Dessers hebben de zaak perfect onder controle. Hun jeugdig enthousiasme werkt zowaar aanstekelijk.


'Wat heeft die?'

Eens kijken, wie is er nog? Stan Niesen van STVV staat met Carl Nijssens wat te keuvelen. Een flink vermagerde Pascal Vossius met tegenwoordig een nooit geziene drive heeft zichzelf overtroffen en de hele Groenmarkt vol bashen getooid. Met een Vossenkop. "Als dat maar goed komt", bedenk ik me. Turnster Nina Derwael en Miss Exclusive Daphne Nivelles geven de receptie wat grandeur. Eerste schepen Jelle Engelbosch zien we slechts een paar luttele seconden opduiken. Na een blik op mezelf en Nijssens stuift hij weer weg. Dat heeft Eddy El Herboutti gezien. "Wat heeft die?", steggelt hij wat tegen burgemeester Kempeneers. "Och ja, Jelle hè", wuift die weg. Het moet gezegd zijn, Hilde Vautmans en Ingrid Kempeneers zijn de perfecte gastvrouwen. Veerle Heeren is evenwel nergens te bespeuren. Zou ze de boodschap stilaan begrepen hebben. Enkel een krampachtige kabinetchef probeert nog wat de schijn hoog te houden door net iets te uitbundig mee te dansen. Maar Kempeneers heeft haar al lang niet meer nodig. Iets wat de top van de stadsadministratie van aan de zijkant ook wel in de mot heeft. Die zien ook dat de mayonaise aan het schiften is.


Taekwondo

Deze burgemeester zit duidelijk goed in haar vel. Daar heeft haar nieuwe partner wellicht veel mee te maken. Rustig, vriendelijk en bedachtzaam houdt deze zwarte gordel 7de Dan Taekwondo een oogje in het zeil. "Politiek zegt me niet zoveel, ik ben eerder geïnteresseerd in Oosterse filosofie. Maar om Ingrid te steunen, ga ik graag mee", zegt hij zacht. Ik val bijna tegen de dranghekken aan. Het verschil met die breedsprakige, met pluimen getooide vorige first man, kan nagenoeg niet groter zijn. Deze stabiele factor zou Kempeneers wel eens in balans kunnen houden, wanneer het straks op 1 augustus over de knikkers gaat.in picture: vergaderadres Diesterstraat Truiense CD&V


Onze mol

Heeren haar kansen om terug te komen, slinken met de dag. Na Coens en Beke kan ze nog maar heel moeilijk terugkomen. En dat beseft ook CD&V-voorzitter Peter Borgs die volgens 'onze mol' in het kernbestuur van de CD&V de weg voor Kempeneers aan het voorbereiden is. En meteen de afrit voor Heeren en Stippelmans openzet. "Laat die twee maar alle miserie opsoppen. Ingrid moet maagdelijk schoon blijven. Alleen moeten we wel zorgen dat Nijssens flink beschadigd geraakt", klonk het daar twee weken geleden midden de Diesterstraat.


Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.1.377 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page