top of page

Trudocs en de Dieplader


Iedereen weet het, in deze stad moet ge meer dan 'op uw pantillen' zijn als ge uw auto ergens parkeert want voor 'ene niks' vliegt ge de bon op. Zelfs voor dokters en verpleegkundigen, geen greintje begrip.


De stad is leeg geborsteld, de handel aan de rand, buiten het centrum, wrijft zich dolgelukkig in de handen. 'Hoe meer processen, hoe dikker onze winst', lachen zij. Maar er is er éne die alles mag. Die lapt alle reglementen aan zijn laars, dag in dag uit. Ge ziet het gevaarte, Beste Lezer, op de foto: een dieptelader tegen de omheining van Asster-Ziekeren, langs de Ziekerenweg. 'Gode Croes' overtreedt zo maar vijf keer de wet: die camion neemt de plaats voor de bushalte voor drie vierde in, staat dan nog eens dwars op twee autostaanplaatsen, tegen de rijrichting in en neemt ongevraagd het openbaar domein in.


'Heere Croes'

Een man, die in de buurt woont, zegt: "Die camion staat hier al heel lang en praktisch elke dag!" Zoals bijna altijd, vind ik, wat hier in deze periode gebeurt gewoon onbegrijpelijk en daarom heb ik naar 'Heere Croes' gebeld. Ik werd daar heel correct te woord gestaan. De chauffeur van die dieplader zou in de buurt wonen. Hij zou 's nachts rondrijden om machines te verplaatsen en dan in de voormiddag naar huis terugrijden. En telkens gedurende de dag parkeert hij zijn mastodont op de bushalte en op autostaanplaatsen.
Er komt ineens schot in de zaak: een directielid van de Firma Croes belt zopas: "We zijn druk aan het onderhandelen voor het huren van een private parking. Die huur zal snel 'rond' zijn, beloofd, dan gaat de dieplader daar zijn standplaats innemen." "Er is indertijd een patrouille naar die dieplader gestuurd", bevestigt mij commissaris Steve Provost, "maar toen stond de camion er niet".


Goei richting

"Maar, wees gerust, ik ga dat opnieuw doen opvolgen." Van twee kanten lijkt de wind ineens de goei richting uit te waaien, de bewoners, buurt Ziekeren, gaan er zeker niet om treuren.

Een dieplader is nu eenmaal geen publiekslokker...


2.281 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page