top of page

Trudocs legt bom onder Trud' Or "Handelaars kunnen Trud' Or-tax terugvragen en wij willen helpen"Of je nu als handelaar voor of tegen 'Trud'Or' bent, dat maakt niet meteen uit. Betalen zal je. 't Is van te moeten. De bijdrage is verplicht want ze wordt geïnd met een aanslagbiljet. De belasting, jaarlijks te betalen, gaat van 450 euro tot 1200 euro, naargelang de oppervlakte van de winkel. Maar, er is één groot probleem. Ze is niet wettelijk. Sterker nog wie wil, kan ze terugvragen.


Het begon allemaal in 2008. Boekhandel 'Lucien Lesuisse' in de Clockemstraat was die dwingelandij beu. Te begrijpen: als er gedanst en gefeest werd op de Grote Markt ging zijn zakencijfer helemaal niet omhoog, zelfs integendeel. Lucien moest voor zijn 81 m² winkeloppervlakte 45O euro taks aan Trud'Or betalen. Hij betaalde met opzet niet en kreeg in 2009 de deurwaarder op de vloer. Nog eens zoveel euro erbij maakte de som 639,26 euro. Hij daagde de Stad Sint-Truiden voor de rechtbank en won over de ganse lijn. Dus, in 2012 betaalde hij niets.

"1.053.328 euro. Onwettig. Terug te geven geld dus, aan de gedupeerde handelaars. Dat geld is niet weg. Wie wil, kan zijn bijdragen van de laatste jaren terugvorderen. Stuur ons een mailtje en wij helpen jou als handelaar graag verder. De rechtbank staat hier in deze aan uw kant.

Versnipperaar

Maar het stadsbestuur 'pitst' graag: Sint-Truiden lachte de rechtbank vierkant uit, duwde het vonnis door de versnipperaar en stopte opnieuw een aanslagbiljet in de brievenbus van Lucien. Dus ging de man in 2016 opnieuw naar de rechtbank, voor de tweede keer, en weer kreeg hij gelijk. Zeven jaar later, pas dan staakt de stad zijn klopjacht op Lucien. Maar nu wordt de historie pas echt gekruid. Waarom werd Trud' Or veroordeeld? Wel, het is tegen de wet dat er in dezelfde straat de ene commerçant wel moet betalen, en de andere niet. Zo moesten er in de Stationsstraat om duistere redenen 9 handelaars niet betalen en in de Plankstraat ontsnapten er 11. Een toppunt van vriendjespolitiek. Twee maten en twee gewichten. Dat kon niet volgens de rechtbank en het precedent was geboren.


1.053.328 €

Volgens de berekening van Lucien rijfde Trud'Or over zeventien jaar een som van 1.053.328 euro op. Onwettig. Terug te geven geld dus, aan de gedupeerde handelaars. Dat geld is niet weg. Wie wil, kan zijn bijdragen van de laatste jaren terugvorderen. Stuur ons een mailtje en wij helpen jou als handelaar graag verder. De rechtbank staat hier in deze aan uw kant.1.737 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page