top of page

Truienaar Jan Flamend is boos!"Boosheid, woede en agressie zijn alom- tegenwoordig in onze beschaafde wereld", vertelt de Truiense auteur Jan Flamend in zijn nieuwste boek. "Die lijkt schijnbaar rustig voort te kabbelen, maar onderhuids leeft er bij mensen veel ongenoegen, frustratie en ergernis."


"Op geregelde tijdstippen zoeken die een weg naar buiten in manifestaties, hooligangeweld, verkeersagressie, knokpartijen en haatpraat op sociale media", gaat Flamend verder. "Boosheid is onze tweede natuur geworden en we doen amper nog moeite om die niet te ventileren. Het is zo gemakkelijk om toe te geven aan de vele ergernissen. Kijk naar onze politici en de wrevel wordt geactiveerd."


Wat maakt ons zo kwaad?

"Een moord is zo gepleegd", weet Jan. "We zijn ons wel bewust van de mogelijke kwalijke gevolgen die dit kan hebben en er wordt vaak gepleit voor meer mildheid, empathie en wederzijds begrip. Conflictbeheersing is een essentiële vaardigheid geworden in deze kolerieke wereld. Wie zijn woede overwint, is de echte held, houdt de Dalai Lama ons voor.

Wat maakt ons zo kwaad? Waar komt die grimmigheid vandaan? Was men vroeger ook zo balsturig? Hoe voelt die boosheid aan? Welke schade richt die agressie aan? Wat is er goed aan? Hoe kunnen we beter met onze misnoegdheid omgaan? Hoe lossen bekende en onbekende mensen hun knorrigheidsprobleem op?


Signeersessie

Dit boek is een handleiding voor gemoedsrust en wereldvrede. Want, zoals de wijze Confucius zei, als je wraak zoekt, moet je meteen twee graven delven. Wie een gesigneerd exemplaar wil, begeeft zich zaterdag 28 oktober best om 14u.00 naar de Standaardboekhandel in Sint-Truiden waar Jan jouw persoonlijk exemplaar zal signeren tot en met 15u.00.Jan Flamend stapte na een academische carrière aan het Instituut voor Literatuurwetenschap van de KU Leuven over naar het zakenleven. Hij werkte voor technologiebedrijven en stichtte het internationaal gerenommeerde opleidingsbedrijf Valueselling.be. Daarnaast was hij ook jarenlang recensent voor De Standaard der Letteren en schreef hij diverse boeken over literatuur, communicatie en verkoop. Met zijn essay Allemaal ego’s. Het gevecht om aandacht (2022) raakte hij een gevoelige snaar.

555 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page