top of page

Truiense Toeristische Dienst als voorbeeld voor kustgemeentenSedert jaren geef ik nog cursussen bij Syntra Hasselt en we waren deze week, samen met mijn cursisten, op bedrijfsbezoek geweest bij 2 kleinschalige logies in Borgloon ...


Een authentieke zaak, een van dé eerste bed & breakfast zaken in Limburg. Gezellig, wat old style ingericht, maar met een dusdanig welgemeend onthaal dat ik iedereen kan aanraden zijn vrienden en kennissen (of uzelf als verrassing voor je partner) te laten logeren bij Ingrid & Jos. Hun Loonderhof duwt je terug in de tijd met een origineel welkomstdrankje en erg rustige kamers. Het ontbijt of de ‘table d’hôtes’ (als optie) aan een erg schappelijke prijs, maakt het plaatje compleet. Aansluitend hebben we het Eenhoornhof in Kuttekoven bezocht, een paleis voor wie met 20 personen een weekend wil gaan doorbrengen in ons aller Haspengouw. Niets ontbrak, alles kraakproper, prachtig uitzicht vanaf hun ‘wachttoren’, een vakantiewoning waar elk detail telt.


Bekendmakingacties

Ik vertel jullie dit om de eigen toeristische dienst van onze Vurige Stede eens in de bloemetjes te zetten. Wij hebben op grondgebied Sint-Truiden ook wel wat logies maar niet zoals in Borgloon waar de concentratie veel groter is. De promotie voor deze aantrekkers van onze lokale economie uit Gingelom en Borgloon wordt veel gedaan door de medewerkers van Sint-Truiden. Ze zijn heel sterk in de ontwikkeling van bekendmakingsacties waarbij de loftrompetten schallen in de hoogste toonaarden! Onze stad heeft dus veel voordelen met deze acties: Borgloon en Gingelom liggen op een boogscheut, waarbij die toeristen bijna allemaal een uitstapje doen richting van onze stad.


Op handen gedragen

Weet je dat de toeristische dienst van onze vurige stede het gros van de ‘leads’ naar Limburg aantrekt, in verhouding dus véél meer dan dat de provincie zelf realiseert? Ze worden echt op handen gedragen door de logiesuitbaters van onze regio. Toen ik dit vernam, was ik als (aangespoelde) Truienaar erg fier op onze mensen.


Voorbeeld

De toeristische infokantoren van onze Belgische kust krijgen zelfs de werking van die van bij ons als hét voorbeeld hoe het zou moeten gaan! Als het goed is mag het ook in de verf worden gezet vind ik!

1.388 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page