top of page

Uit de Haspengouwse modder trekkenDe schrik slaat je tegenwoordig om de nek als je onverwacht hoofdpijn krijgt, moet hoesten, … kortom allerlei symptomen die vroeger werden gelinkt aan een gewone griep of keelontsteking. Je hoort soms, wel minder met de omnikron-variant, de meest wilde verhalen over mensen die van gezond na 6 dagen in hun kist belanden… Schrik, de minst gunstige leermeester en begeleider om ziek te zijn.


Om zeker te zijn toch maar naar mijn huisdokter gereden. Patrick is een man met een enorme ervaring die van bij het begin van het gesprek je reeds kan geruststellen : diverse metingen en tussendoor het verdict dat het maar gaat om een gewone keelontsteking, dus geen vies virusje dat mijn leven probeert te veranderen! Een serie pillen en verzachtende zaken in te nemen en op naar het volgend level van het leven!


Volle horecazaken

Zaterdagmorgen, het zonnetje doet zijn uiterste best om haar ‘onderlopers’ veel energie te geven door vitamine D in overdosis te doneren. De terrassen zitten vol, zelfs van uitbaters die meer schaduw hebben, consumpties tegen 11u00 voormiddag, gaande van witte wijn, veel blonde en bruine Leffe, een ongetwijfeld lekker Cristalleke of een Stella, toch nog redelijk wat kopjes koffie. De zaken zitten vol, mensen kijken rond, zoeken een plekje, soms tevergeefs, gedoemd om thuis op het eigen terras te gaan genieten van een waarschijnlijk ook wel lekkere koffie.


Toscane van het noorden

'Business as usual', goed weer maakt van onze zaterdagse markt een uitstap waard. Mensen van Hasselt ontmoet die onze contreien onveilig komen maken, hun elektrische fiets na nazicht richting het zuiden gestuurd, het Toscane van het noorden, binnenkort de kracht van de bloesems, een aantrekking die de burgers van gans Vlaanderen naar ons Haspengouw trekt. Dra opening van de bloesemlounges (Velm, Pipo, Brustem,… ), hopelijk met heel veel mooi weer en veel beleving, nog meer toeristen die komen genieten van ons uniek landschap en de volkse sfeer.


Deficitaire stad

Op onze zaterdagmarkt een standje van Haspengouw met als pronkstuk één van onze schepenen, trendy lichtblauw gekleed, duidelijk zichtbaar met het lint dat haar machtigt om te oordelen, te promoten, kortom om te regeren over onze deficitaire stad. Volk lokken, de besteding doen stijgen, de middenstand wordt des te meer dé motor om het geheel uit de modder te trekken, te zorgen voor extra inkomsten. We gaan het nodig hebben!

716 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page