top of page

Vakantiegevoel

Levensgenieter Eric Nulens kijkt met een positief-kritische blik naar Sint-Truiden en haar inwoners

Heb je dat ook, zo het gevoel van, NU moet het kunnen, het moet NU gebeuren : ik wil op vakantie, ik wil iets vieren, ik wil gewoon weg uit die dagelijkse sleur…


Onze zoon en zijn geliefde waren net terug van een trektocht in Frankijk met de tent, goed nat geworden, veel gezien, en minder goede wijn gedronken blijkbaar. Wij gelukkig dat ze terug waren in onze vurige stede en gevraagd wat ze graag zouden eten: Grieks was dé optie en zo werd het Georges die ons eten mocht (laten) maken. Het was lekker, het was ook leuk even dat vakantiegevoel op tafel te creëren, dat ‘niet-Vlaams’ eten, goed en niet duur.


Pluim

Iets voordien mijn 2de prik laten zetten in ons vaccinatiecentrum. Toegegeven, qua organisatie, qua ontvangst, een héél dikke pluim voor de vrijwilligers van dienst! Het spuitje werd bovendien zonder enige pijntrek toegediend, nu maar hopen dat de arm en de rest van mijn corpus het goed verwerkt!


Verlicht de zeden

Je komt daar veel mensen tegen, sommigen zijn bekend, anderen nooit gezien. Nochtans dikwijls leeftijdsgenoten, afkomstig van andere grond, een basis die vreemd is. Toch zoeken we naar contact, mensen kijken rond, hopen op iemand die het 1ste woord laat vallen. Het gaat dan maar over de eerdere reactie op die 1ste prik, maar praten verlicht de zeden, verzacht contacten die achteraf voor sommigen meer kunnen betekenen. Dit alles dus in de Minderbroederkerk, een super locatie: plaats genoeg maar qua historisch erfgoed een unicum in ons aller Haspengouw. Ik hoop echt dat die relikwieën van altaar tot het middenstuk bewaard zullen blijven. De toekomstige nieuwe omgeving van onze administratie en bestuur zal vreemd zijn.


Verpakking

Heilig verklaarden en die zichzelf verheerlijken naast elkaar…. Gaat wat geven denk ik. In elk geval blijft het gebouw en de spirit ervan een geschiedenis van zoveel jaren, voor zovelen een houvast, voor sommigen een ‘fake-geschiedenis’. Hoe dan ook, waarden en normen zijn er in alle geledingen terug te vinden, de verpakking is anders, wat an sich niet zo belangrijk is. Respect voor de medemens is voornaam en dé basis om onze nazaten mee te geven.

383 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Yorum


Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
09 Tem 2021

Meteen ook maar een fatsoenlijke tent meegeven aan uw nazaten, zodat ze niet nat hoeven te worden op hun trektochten... 😅

Beğen
bottom of page