top of page

Van Heeren haar Herenstraat komt niets in huis: "Géén fietspad dus!"Zware donderwolken stapelen zich op boven het doodgekwelde Duras. Daar is zowat iedereen nijdig, razend en ontgoocheld door de laatste 'kazak draaierij' boven het graf van de ongelukkige, overleden wandelaar.


Herinnert het U, even na het ongeval in de Herenstraat, bazuinde Veerle Heeren het uit op de gemeenteraad van januari: "Er wordt nagedacht aan een fiets- en wandelroute aldaar." Vandaag zijn de infrastructuurplannen af. De inwoners hebben de kaart mogen inzien. Die zakten door de grond. "Maar waar is die velobaan, schepen Mas?" Maar Mas gaf geen pas. Mas bewoog niet eens. Die zat daar alsof hij in slaap gevallen was. Per geluk had de morrende en grommende vergadering een excellente spreekbuis, een geroutineerde woordvoerder, Groen van Dam.


Onderhandelen met de Gravin

Ge moet het toch maar doen, dat is niet de eerste keer dat de man zijn nek uitsteekt. In zijn beheerste, afgemeten woordkeuze, maar toch daverend van daadkracht, richtte hij zich tot houten Mas: "Het is perfect mogelijk in de Duraslaan en in de Herestraat een veilige fietsroute aan te leggen. Waarom weigeren jullie pertinent te gaan onderhandelen met de Gravin? Die is ervoor te vinden een 'streep' van haar bos af te staan voor de velo's." Maar nog altijd een ingeslikte Mastong. Dat zinde Groen van Dam helemaal niet. "En waarom moeten nu ineens ambtenaren het slechte nieuws aan de bevolking overbrengen?" Tot zover het verhaal van een heel kwade Durassenaar.


Vuile werk

Daarna telefoneer ik naar Peter Van Dam. Hij vertelt mij inderdaad dat hij die arme ambtenaren, die nu ineens het vuile werk' moeten opknappen, daar waar ze anders al jaren zwijgplicht hebben, niet heeft willen 'aanpakken'. "Dat doe ik wel op de gemeenteraad."


Géén fietspad dus

Het probleem is wel dat er bomen moeten worden gekapt en dat een 'donkergroene' Peter daarmee worstelt. Van Dam: "Als ik moet kiezen tussen het heil van veel mensen en bomen, dan kies ik resoluut voor de mensen." En nog, een zeer kwade man van Duras: "Er is bij ons niet eens een fietspad voorzien. Géén fietspad dus. "En wij zijn hier de fiets zeer genegen"...zucht hij met de kop

in de grond...! "
1.340 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page