top of page

Veerle Heeren heeft maar van één zaak spijt ... dat het vaccinatieschandaal is uitgekomen

Het HBVL-interview kritisch bekeken


in picture: Weerspiegeling van ochtendlicht op het vaccinatiecentrum door Mine Dalemans


Met veel belangstelling lazen we vandaag het 'exclusieve' comeback-interview in HBVL met burgemeester Veerle Heeren (CD&V). Van een interview was evenwel weinig sprake, het leek bij wijlen eerder op een door de CD&V-gekochte advertentie. Toch plaatsen wij enkele kritische kanttekeningen, die men in het Mediahuis wellicht vergeten te plaatsen was.


Weg waren de kritische journalisten Van Diepen, Cassagrande en Thomas Jansen. Op vakantie? Recup? Neen, het 'exclusieve' interview werd afgenomen door Jozef Croughs, de Truiense journalist die midden de hele vaccinatierel erin bestond om op zijn Facebookprofiel de loftrompet van Veerle Heeren te blazen (en dat dan ook op bevel van Het Mediahuis er onmiddellijk moest afhalen). Hij werd bijgestaan door Miranda Gijsen, die haar kritische pen bij de ingang met de glimlach blijkbaar afstond aan communicatiedirecteur van de Stad Sint-Truiden en oud-collega Annemie 's Heeren. En dat is jammer. Want het leek er op dat de vragen werden doorgemaild en zo zorgvuldig mogelijk door een team van communicatiespecialisten werden beantwoord. En nalezen voor publicatie natuurlijk. In ieder geval werd er nergens op doorgevraagd, niets werd afgecheckt en mocht Heeren haar verhaal ongestoord brengen zoals zij het wou. Toch neemt Trudocs de moeite om enkele kritische kanttekening te maken.


Frontaal aangevallen? Verrast?

We citeren uit HBVL: "Ik werd frontaal aangevallen in een dossier waar ik mijn ziel en zaligheid in had gestopt. Omdat ik zo verrast was, heb ik in eerste instantie communicatief verkrampt gereageerd. Daar heb ik achteraf gezien spijt van."


Frontaal aangevallen? Verrast? Al in februari stelden wij de eerste vragen per mail aan Veerle Heeren over een mogelijke vaccinatie. En we zijn die vraag bij de regelmaat van een klok blijven stellen. Maar we kregen geen antwoord? Integendeel, we werden verguisd en wegzet als riooljournalisten omdat we net die ene vraag bleven stellen. Ondertussen dreigde Veerle Heeren persoonlijk werkrelaties van ondergetekende af om mij te doen stoppen met schrijven: "Ruzie met mij is ruzie met Sint-Truiden. Selis moet stoppen!"; schreeuwde ze door menig telefoon. En daar was ze bijna in gelukt. Tot die ene bron zich aanmeldde en we zwart op wit de bewijzen hadden. We hebben toen samen met HBVL de zaak naar buiten gebracht. Frontaal? Verrast? Ik denk dat Veerle Heeren vooral verrast was dat het uitgekomen was en dat HBVL het samen met Trudocs uitbracht. Maar van de feiten, neen.

"Ruzie met mij is ruzie met Sint-Truiden. Selis moet stoppen!"; schreeuwde Heeren door menig Limburgse telefoon. En daar was ze bijna in gelukt.

Steun van coalitiepartners N-VA en Open Vld?

“Ik heb een openhartig gesprek gehad met onze partijvoorzitter Joachim Coens en ik ben blij dat ik van hem het vertrouwen krijg. Ik heb ook de steun van mijn lokaal partijbestuur en coalitiepartners N-VA en Open Vld", lezen we verder in het exclusieve interview van HBVL.


Blijkbaar was het niet nodig om Vautmans of Coens te contacteren of dit zo wel is.

Want Hilde Vautmans (Open VLD) laat nochtans iets anders optekenen in de krant De Morgen van afgelopen dinsdag. "In het verleden hebben we goed met Veerle Heeren samengewerkt, maar ons vertrouwen in haar heeft nu een deuk gekregen. Daarom zal ik eind deze week met coalitiepartners CD&V en N-VA overleggen over hoe we verder samen kunnen werken. Maar als straks uit het rapport van Audit Vlaanderen blijkt dat Heeren nog meer fouten maakte, lijkt het me heel onwaarschijnlijk dat we nog scenario's kunnen uitdenken waarin we samen besturen."

"Veerle Heeren wil dat iedereen haar vergeeft maar is zelf niet zo vergevingsgezind als het op de bron aankomt. Die moet hangen.

Vergeven

"Ik heb nooit de bedoeling gehad om mensen te kwetsen of te schaden"', gaat HBVL verder.


Wel, afgelopen woensdag kreeg ondergetekende opnieuw een aangetekende brief in de bus om verhoord te worden door het parket Limburg. Men wil dus absoluut weten wie de bron is. Ondanks het feit dat de huiszoeking op mijn adres door de Vlaamse journalistenbond veroordeeld werd en als illegaal werd beschouwd, gaan er mee door. Bronnengeheim? Niet van tel. Veerle Heeren wil dat iedereen haar vergeeft maar is blijkbaar zelf niet zo vergevingsgezind als het op de bron aankomt. Die moet hangen.

1.029 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page