top of page

Veerle terug? "Dat weet ik niet, ik ben haar dokter niet. De ploeg werkt door!"Opmerkelijk: burgemeester Veerle Heeren (CD&V) communiceert weer via haar sociale media. Als we haar Facebook-profiel mogen geloven was ze maandagavond zelfs in het Containerpark van Sint-Truiden. Maar wacht eens even, was Audit Vlaanderen niet bezig met een onderzoek naar haar doen en laten? Had de burgemeester geen stapje opzij gezet? Had ze geen ziektebriefje binnengedragen om zich met behoud van haar riant loon eens te bezinnen?


Hallo waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch (N-VA)? Is Veerle nu terug in functie of is ze nog steeds in ziekteverlof? "Ik weet het niet", reageert waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch (N-VA) eerlijk aan Trudocs. "Ik ben haar dokter niet hè. Wat ik wel weet is dat de ploeg voorwerkt!"


Carnavalsprinsen en zotskappen

Dat er een bom ontploft is in politiek Sint-Truiden, zoveel is duidelijk. Maar er heerst vooral ongeloof, omwille van zo'n politieke dommigheid. "Het is alsof Veerle zich enkel nog laat adviseren door carnavalsprinsen en zotskappen", zegt een vooraanstaand CD&V'er. "In plaats van zich nu gedeisd te houden en hopen dat de storm overwaait, wat trouwens op zich al heel moeilijk zal zijn. Ziet ze dan niet dat Joachim Coens zich in alle bochten aan het wringen is om die terugval naar 10 % uitgelegd te krijgen. Haar naam wordt in heel dat debacle nog net niet genoemd. Gaat zij even over de openingsuren van het containerpark communiceren ... Ik ben echt te geloven dat ze de pedalen helemaal verloren is."


Smelten

Ondertussen doet de huidige ploeg met N-VA'er Jelle Engelbosch aan het roer, het met de dag beter. De nieuwe burgemeester wint, dankzij een verstandig charmeoffensief, de harten van het stadspersoneel. Maar ook de buitenwacht is zijn en haar mening stilletjes aan het bijstellen.


Veerle Heeren beseft dat elke seconde met Engelbosch aan het bewind, haar kansen om ooit nog terug te keren, hoe klein ook, smelten als kraakverse sneeuw bij deze junizon.


En dan doet een mens al eens rare dingen.


1.528 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
Jun 08, 2021

De communicatie van de nieuwe regels op het containerpark had moeten gebeuren door de persoon die hier als ''de nieuwe verstandige burgemeester'' wordt omschreven.

Maar die heeft het blijkbaar te druk met ''harten winnen''...


Like
bottom of page