top of page

Vloer van huis valt naar beneden in Sint-Pieter: "Buren moeten terug met elkaar praten"

Bijgewerkt op: 7 jul.


Afgelopen vrijdag is het gelijkvloers van een woning in de wijk Sint-Pieter ingestort en in de kelder beland. De 59-jarige bewoonster kwam er met lichte verwondingen vanaf. 


Het gaat hier om een woning, gebouwd nog voor 1940, dus meer dan 80 jaar oud waar heel veel renovaties in de loop van de jaren niet zijn gebeurd. De combinatie van oudere mensen die reeds veel jaren in dezelfde woning verblijven wordt een vastgeroest verhaal waar aanpassingen of kleine werkzaamheden dikwijls niet worden uitgevoerd. ‘Het is reeds jaren goed en het zal mijn tijd nog wel meegaan’ is dikwijls een zinnetje dat we dan horen.  Die mensen hebben ook dikwijls geen budget om grondige aanpassingen door te voeren.

Gevolg: deze dame heeft nu nog geluk gehad maar voor hetzelfde lag ze naast haar zetel in de kelder…


Burgerwacht

Het is maar een suggestie doch meer sociale controle uitvoeren via onze burgerwacht kan misschien soelaas brengen. We zijn met zijn allen veel te veel opgeschoven richting FB, X, Instagram, WhatsApp, mail,.. maar voeren nog weinig echte gesprekken waar de nood beter naar voor komt.  In vele buurten in onze stad wonen mensen wel naast elkaar, zien elkaar, maar zien de problemen an sich niet langer. We willen onze oudere medeburgers toch niet aan hun einde zien te komen onder een ingestort plafond, een zetel die verpletterd wordt door een zwaar stuk steen. Ik hoop echt dat het geen topje van een ijsberg is…

 

 

915 weergaven1 opmerking

1 Comment


Foutje in de laatste paragraaf : daar ontbreekt het woordje "niet"...

Like
bottom of page