top of page

Vooruit wil Parket Limburg inschakelen: “Wie niets misdaan heeft, moet niets vrezen”“De stad Sint-Truiden moet een officiële klacht bij het parket met burgerlijke partijstelling tegen de financieel directeur Luc Vandijck neerleggen”, stelde gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove (Vooruit) tijdens de gesloten zitting van de Truiense gemeenteraad. “Dat is de enige manier om alles boven water te laten komen, vooral wie en welke politici nog op de hoogte zijn van die lening en de financiële constructie erachter.”


“De onderste steen moet bovenkomen”, zei gemeenteraadslid van de oppositie Ludwig Vandenhove (Vooruit). “Met alle recente schandalen in de stad Sint-Truiden hebben de bevolking en de gemeenteraad recht op volledige duidelijkheid wat er gebeurd is met de zogeheten lening aan ere-burgemeester Jef Cleeren. Maar ook over eventuele andere malversaties. Een gerechtelijke doorlichting van de financiële situatie van de stad Sint-Truiden bijvoorbeeld. Dan gaat het over de stad Sint-Truiden en de ondergeschikte instellingen en de Autonome Gemeentebedrijven (AGB ’s). Wie gelooft de cijfers nog van die financieel directeur? Voor ons is het nu allemaal veel te soft en te weinig.”


Bedremmeld applausje

Ondertussen foeterde Veerle Heeren (cd&v) die tot haar eigen colère langs Carl Nijssens moest zetelen, dat het een lieve lust was. Heeren zat in de Truiense gemeenteraad als een kip die net onthoofd was, maar het zelf nog niet besefte. "Allez zeg, nu bedanken die andere fracties mij niet voor al het werk wat ik gedaan heb", jammerde ze tegen een verbouwereerde Peter van Dam (Groen) nadat ze op een tenenkrommende vraag van Bert Stippelmans een bedremmeld applausje van de gemeenteraadsleden in ontvangst had genomen.


"Wie gelooft de cijfers van die financieel directeur nog?

Ludwig Vandenhove (Vooruit)


Onvoldoende

“Kijk, voor ons zijn alle middelen goed om de volledige waarheid te weten”, ging Vandenhove achter de gesloten deuren verder. “Daarom gaan wij akkoord met de aanstelling van een tuchtcommissie, vooral als het een partij overschrijdend initiatief is. Maar voor ons is dat maar een begin en ruim onvoldoende. Bovendien moet het decretaal in orde zijn. Waarom de hele gemeenteraad niet laten fungeren als tuchtcommissie? Waarom de financieel directeur niet voorlopig schorsen, al dan niet met behoud van wedde? Een ambtenaar van een andere gemeente, die oordeelt over een andere ambtenaar is voor ons niet echt geloofwaardig. En een politiek samengestelde commissie? De Truiense bevolking vertrouwt bepaalde politieke partijen en politici niet meer. Wie niets misdaan heeft, moet niets vrezen hè. Dus we gaan ervan uit dat de meerderheid hiermee akkoord zal gaan.”


Lekken

"Parket Limburg? We gaan dat met de fractieleiders bespreken", zei waarnemend Jelle Engelbosch (N-VA) die hier wel oren naar leek te hebben. Ook de liberalen hadden er weinig problemen mee. "Jamaar, niets tegen de media zeggen hè", sputterde Bert Stippelmans (cd&v) tegen. "Hier mag niets van uit lekken!"


Te laat Bert, veel te laat.

2.303 weergaven1 opmerking

1 Comment


Erwin Goessens
Erwin Goessens
Sep 27, 2022

Wat rest er nog aan geloofwaardigheid in de politiek van Sint-Truiden. Niks,nada, nougaballen. Sint-Truiden wordt stilaan het Napels van België. Men kan alvast in 2024 een Italiaanse verkiezingsuitslag verwachten. Wie gaat, na zo'n vaudeville, hiervoor nog uit zijn bed willen komen. Ik voorspel nu al dat menig verkiezingsfolder of flyer per direct naar de papierbak zal door verwezen worden, peccato.

Like
bottom of page