top of page

Vuil zien liggen, creëert extra drekEen koude zaterdagochtend, ons Tiba en ik naar de markt, uitkijkend naar die heerlijke hesp bij Kaatje, Yannick & François. Ik slachtoffer van mijn artikeltjes op ons aller Trudocs, de rij wordt steeds langer aan hun kraam…


Tiba wordt er zoals elke zaterdag vergast op heerlijke stukjes bloedworst, voor haar een echte schranspartij ! Een bezoek in de Luikerstraat aan onze lieve Natascha, een schat van een vrouw, met haar sympathiek zelfgemaakt & afbakassortiment. Daar is ons Tiba niet voorbij te krijgen, de heerlijke stukjes gebakken kip of frikadel zullen daar niet vreemd aan zijn.


Magneet

De markt, onze stad zet ze opnieuw ‘in the picture’, terecht, het is een echte magneet voor onze vurige stede, de klanten komen graag om te genieten van de combinatie van een mega -aanbod van kramers en winkels, verzorgde horeca, een lekkere tas koffie tussendoor, wat moet het nog meer zijn?


Mini-dorpen in een stad

De Truienaar heeft altijd de reputatie gehad van een ondernemende handelaar, iemand die steeds zoekt naar opportuniteiten om de klanten verder te helpen en natuurlijk om er zelf wat marge op te creëren. Dat maakt nu net onze stad sympathiek voor de buitenwereld, een historisch feit dat we nooit mogen vergeten! Onze politici schieten zich net daar soms in de eigen voeten door te goochelen met taksen en pas uitgevonden belastingen. Laat het net de stijging van de omzet zijn die bijkomende inkomsten voor de stad creëert: als we goed verdienen is wat belastingen betalen geen straf, enkel indien het logisch in elkaar steekt.

De oorsprong van die handelaars van onze stad vind ik nog veel in de vergeten poorten aan de huizen op ‘Saint-Pierre’ oftwel ons Sinte-Pieter. Fiere bewoners met een propere stoep zonder onkruid, soms echte mini-dorpen in een stad samengeperst. Volkse gezellige wijken, we mogen er fier op zijn, mensen met een open geest, die elkaar nog hartelijk groeten, samen een pint drinken, samen de politiek bekijken en een oordeel vellen dat de betrokken politieker op dat moment niet hoort maar wel bepalend zal zijn tijdens de volgende stembusgang….


Vuil zien liggen ...

Passage straten blijven echter verweesd achter met het vuil van de mensen die passeren, die daar niet wonen, trouwens geen vuilbak vinden om hun spullen in te droppen. Eindeloos geklaag heeft tot nu toe niet geleid tot een oplossing, een hoek van een kruispunt kan toch dienen om een vuilbak te zetten, niet? Vuil zien liggen, creëert extra drek, algemeen geweten. Moet de bewoner voor dat stukje stoep daarvoor opdraaien ? Neen, de burger, eender welke afkomst of bewoning, moet zich bewust zijn van de gevolgen van zijn of haar egoïstisch gedrag.


Uw leidingwater

Horeca-zaken kunnen hieraan helpen: sigarettenpeuken horen echt niet meer thuis op straat, dat is een hoofdstuk dat nu echt wel voorbij moet zijn. Als we nagaan waar uiteindelijk die kanker-restant-stokken terecht komen, komen we uit bij waterzuiveringsinstallaties met uiteindelijk residu in uw leidingwater! Iedereen een persoonlijke asbak laten meenemen kan ook soelaas brengen misschien. Een sigarettenpeuk-verzamelbak aan elke restaurant of café kan helpen, een mini-investering in een meer propere, dus meer aangename stad waar nog veel meer mensen hun weg naartoe gaan vinden.

578 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Erwin Goessens
Erwin Goessens
Apr 07, 2022

De verplichting dat iedereen voor zijn deur zijn eigen stoep moet onderhouden heeft nooit gewerkt.

Waarom zou een mens( niet alle) uberhaupt op zijn knieën gaan liggen als ze weten dat er toch niet op gecontroleerd wordt.

Like
bottom of page