top of page

Waarom de nationale media Sint-Truiden in 2024 met stip zal volgenZo’n paar dagen zon, het verricht echt wonderen, die vitamine D stroomt binnen en je ziet de mensen stralen. Ze zijn vriendelijker, spraakzamer, liever, mooier, … Sint-Truiden moest 800 km meer zuidelijker liggen, zomaar in de Rhône-streek, veel zon, af en toe een Mistral-wind, met wel zuivere lucht als gevolg.


Bedenken we daarbij ook nog wat goedgezinde politici, wat een positieve afstraling zou zijn op haar bevolking… Wist je dat we in 2023 kunnen rekenen op 7 Parkiesconcerten in ’t stadspark ? De affiche volgt nog maar het is wel GRATIS!


Wakker liggen

We maken toch wat mee tegenwoordig, als baanjongen wordt ik overal aangesproken omtrent onze lokale politieke leiders, niet echt om fier op te zijn,… maar we hebben ze hé en zullen ermee moeten leven. Soms stel ik me in de plaats van onze leiders, het kan toch niet zijn dat zij niet wakker liggen van heel dat gedoe? Bij elke blik op hun bankrekening zien ze de vergoeding staan voor hun ‘werk’,… zullen ze zich de vraag niet stellen waar wat voor staat?


Middenvinger van Raymonde

Er zijn ongetwijfeld mensen tussen die het écht goed menen met ons als burger. Er zullen ook politici tussen zitten die al lang spijt hebben om daar te zitten, maar ja, het is nu eenmaal zo: de klok terugdraaien is niet mogelijk, zelfs niet voor onze schepenen en raadsleden. Die middenvinger van Raymonde weerspiegelt an sich wel mooi wat de bevolking voor het grootste deel denkt over de verantwoordelijken van onze stad.


Zaterdagmarkt

Mensen van buiten onze stad, die af en toe eens in onze Vurige Stede komen, zien het nog positief: wat winkels die nog open zijn, toch ook wel diverse goede restaurants, enkele brasseries met een echt toffe bediening. Die zaterdagmarkt waar nog steeds nog veel volk naartoe komt, een mooi aanbod heeft en bovendien goed georganiseerd is. Een pluim op de hoek van de mensen die dat elke week realiseren!


Nationale TV

Wedden dat we bij de verkiezingen in 2024 een stad zullen zijn in ‘pool-position’ qua opvolging bij de nationale tv ? Hopelijk geraken we qua stemgedrag niet in extreme zones wat het geheel niet beter maakt en sommigen zal aanzetten om te verhuizen naar dan, betere oorden?


Herschik en versterk Daarom een oproep naar onze politici: herschik en versterk de rangen, zoek mensen die een meerwaarde kunnen betekenen voor onze stad. Laat de heilige Sint-Trudo zich niet moeten schamen omtrent het onderuitgehaalde zakeninstinct van de burger van deze toch nog wel vervuilde maar nog steeds mooie stad…


foto: Tim Dirven

1.419 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page