top of page
  • Foto van schrijverTRUdocs

Waarom het schalkse filmpje van Carl Nijssens de CD&V in haar hart treftIn een guitig filmpje dat bijwijlen aan de goede dagen van de Schalkse Ruiters doet denken, claimt gemeenteraadslid Carl Nijssens bij de nakende opening van het nieuwe zwembad zijn nalatenschap op. Niet dat hij veel keuze had. Burgemeester Veerle Heeren (CD&V) weigert de naam te vernoemen van haar partijgenoot, al heeft hij nooit bestaan.


Het zwembadcomplex Sint-Pieter was na meer dan 42 jaar helemaal opgebruikt. Betonrot, lekken en slijtage zorgden voor een vernietigend ingenieursrapport. Als schepen van Sport nam Carl Nijssens het dossier ter harte en vocht ervoor al was het zijn eigen kind. Na 5 jaar hard werken stelde hij in juni 2018 de nieuwe plannen voor van ‘Sportpark Haspengouw’. Dat bevatte tal van sport-, recreatie-, en zorgfuncties, die voor iedereen ruim toegankelijk worden. Het nieuwe ‘Bloesembad’ werd de blikvanger in dit nieuw groene sportpark. Voor de realisatie van dit alles sloeg de stad via een publiek-private samenwerking de handen in mekaar met een privépartner Lago.


De val

Maar het onvermijdelijke gebeurde. De gemeenteraadsverkiezingen vielen tegen voor Veerle Heeren en Bert Stippelmans en hun partij kwam in woelig vaarwater. Tijdens de hallucinante raad van bestuur in november 2018 van de Truiense CD&V werd de populaire schepen Carl Nijssens opzij gezet door zijn eigen partij. Veerle Heeren kroonde zichzelf opnieuw tot burgemeester. Jurgen Reniers, Ingrid Kempeneers en verrassend, nieuwkomer Stijn Vanoirbeek kregen zoals genoegzaam bekend elk een opgesplitst schepenmandaat van drie jaar.


Aan 'den draad'

Meteen werd Nijssens van zijn zwembaddossier afgehaald. Sterker nog, hij mocht er niets meer mee te maken hebben. De man moest letterlijk aan 'den draad' in de Olympialaan gaan zien hoe zijn zwembad vorderde. De Lago-mensen keken beschaamd de andere kant op. Uiteraard nam burgemeester Veerle Heeren het dossier met veel tam-tam over samen met de klungelachtige schepen van Sport Jurgen Reniers. Maar veel moesten ze niet meer doen, enkel nog de pluimen op hun hoed steken. Maar zelfs dat gebeurde niet zonder een stevige kras op de plaat.


Mediageilheid

Toen de officiële opening van het Bloesembad gepland op vrijdag 2 april werd uitgesteld, gingen de poppen aan het dansen. "Gezien de huidige coronamaatregelen en de stijging van het aantal besmettingen, ook in onze regio, is het onmogelijk om een officiële corona-proof opening te organiseren", verdedigde burgemeester Veerle Heeren (CD&V) zich. Maar dat hadden de trouwste klanten van het zwembad, de zwemclubs, zo niet begrepen. "Na telefonisch contact met de bevoegde schepen Jurgen Reniers werd het mij al snel duidelijk dat de enige reden waarom het stadsbestuur niet wil dat het zwembad opent, de mediageilheid van onze burgemeester is", vertelde een bestuurslid van een zwemclub aan onze redactie. "Letterlijk zei hij: 'Het zou zonde zijn van een investering van 30 miljoen euro wanneer de sportclubs foto’s gaan delen op FB vooraleer de officiële opening heeft plaatsgevonden'".


Terugvechten

In de aanloop naar de opening van 1 mei werd Nijssens dan ook doodgezwegen. Media die dat toch aandurfden, werden door de nieuwe Dominic Cummings van het stadhuis in de vorm van communicatieambtenaar Annemie 's Heeren op andere gedachten gebracht. Daarom doet dit filmpje de Truiense CD&V vandaag extra pijn. Want ondanks het feit dat de Truiense CD&V-leiding hun vroegere dauphin als een paria behandelen, in de hoop dat hij moedeloos het hoofd zou laten hangen en opgeven, vecht hij op de hem eigen schalkse manier terug.1.870 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page