top of page

"Warmste Geschenk? We mogen blij zijn met een paar 1000 euro ergens in maart!"

Bijgewerkt op: 10 dec. 2020

Tony Stippelmans is sympathisant voor Team Hope en laat zijn licht over de armoede in Sint-Truiden schijnenDe jaarlijkse Warmste Week wordt in Sint-Truiden aangegrepen om een kerstballen-actie te organiseren waarbij iedereen die een kerstbal koopt het goede doel ondersteunt. De opbrengst zou dit jaar gaan naar de voedselbanken Sint-Vincentius en Team Hope in onze stad. Een mooi geste zou je denken....


"Zeker als de doorsnee burger in de overtuiging leeft dat zo’n acties een veelvoud van duizenden euro’s opbrengt. Niets is echter minder waar. De praktijk van voorbije jaren leert ons dat beide organisaties al héél blij mogen zijn als ze elk een paar duizend euro in de pollen krijgen gestopt….. ergens in de loop van de maand maart."


Ondertussen kan het stadsbestuur vrolijk een pluim op haar hoed steken, omwille van hun oneindige goedheid naar de armsten in onze stad ! De waarheid wordt hier echter wel degelijk geweld aangedaan. Je kan eerder spreken van zwijggeld. Want terwijl jan-met-de-pet denkt dat de stad zich bekommert om de armsten, is dit eigenlijk niets meer dan een alibi om niet de nodige fondsen ter beschikking te stellen voor een structurele oplossing van de problemen.

"Met een percentage van 17% is onze mooie stad koploper onder de paupers.

Met een percentage van 17% is onze mooie stad koploper onder de paupers. Als straks de eerste dramatische gevolgen van het corona-beleid naar de oppervlakte zwemmen, dan wordt met de vingers in de neus de afstand naar de 20% dichtgesprint in een mum van tijd. Dat is dus 1 op de 5 Truienaren!


De bouwwoede in onze stad neemt ondertussen megalomane proporties aan. Nieuwbouw verrijst als paddenstoelen uit de grond. Meestal neergepoot naast oude, verkrotte woningen. Een belachelijker contrast kan men zich moeilijker voorstellen. Met deze kakofonie aan gebouwen moeten we dus de stad aantrekkelijker maken….. Geld en innovatie dat misschien beter gebruikt kon worden om woningen te bouwen voor de minder begoeden.

"Het lijkt erop dat Sint-Truiden bezig is zich een onderklasse te creëren.

Het lijkt erop dat Sint-Truiden bezig is zich een onderklasse te creëren. Ver weg van de kern van de stad. Een randgebeuren dat liefst niet te veel in het oog springt. Want straks in de lente komen weer drommen toeristen afzakken naar de parel van Haspengouw. En die mogen alleen de blinkende waterfonteinen op de Groenmarkt zien, ver weg van de onderhuidse verloedering.


Als Trudo de beschermer is van onze stad, dan heeft een meerderheid van onze beleidsmakers zich afgewend van zijn idealen. Tegenwoordig wordt de scepter gezwaaid door Sint-Hyppocritia.


353 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page