top of page

"We zullen alle dieren die tijdens deze crisis bij ons terechtkomen, gaan afzetten op haar bureau”


“We mogen de dieren wel gaan redden en opvangen maar adopties zouden niet mogen”, zegt Philip Zurinckx, voorzitter van het dierenasiel van Sint-Truiden. “Wel, we zullen alle dieren die tijdens deze crisis bij ons terechtkomen, gaan afzetten op haar bureau." Ook GAIA stelt zich ernstige vragen bij de werkwijze van Federaal minister van Binnenlands Zaken Annelies Verlinden (CD&V) bij het opstellen van de zogenaamde corona faq (www.info-coronavirus.be/nl/faq). “Dierenasielen zijn niet toegankelijk voor het publiek”, staat daar te lezen.


Het ministerieel besluit is duidelijk: diensten voor de verzorging, opvang en het asiel van dieren zijn cruciaal. En toch moeten de dierenasielen volgens minister Verlinden hun deuren sluiten. “Dit is een ramp voor de werking van de dierenasielen”, zegt GAIA-directeur Ann De Greef. “Zonder adopties, zullen de asielen heel snel buiten hun voegen treden. Er zullen altijd dieren bijkomen maar geen adopties plaatsvinden. Snapt de minister dan niet wat voor gevolgen dat heeft?” Tijdens de vorige lockdown kon er wel geadopteerd worden op afspraak. “Dat verliep perfect en met respect voor alle regels. Waarom kan dat nu niet?”
Ramp

Ook Filip Zurinckx is niet te spreken over de sluiting. “Hoe moeten wij als dierenasiel goed functioneren zonder adopties? De politie blijft bellen voor inbeslagnames, mensen blijven dieren afzetten aan onze poort maar er mogen geen dieren geadopteerd worden? Ook eigenaars van gevonden dieren, zullen hun dier niet mogen komen ophalen in het dierenasiel. Dit zal uitdraaien op een ramp. Ik stel voor dat alle asielen de dieren die tijdens de sluiting binnenkomen, gaan afzetten op de minister haar bureau. Misschien snapt ze dan hoe noodzakelijk adopties zijn voor ons.”

122 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page