top of page
  • Foto van schrijverTRUdocs

Wie draagt er nu nog een mondmasker?

Hoe het Coronabeleid van Veerle Heeren afglijdt naar plat electoraal opportunismeVoor de tweede keer in deze Coronacrisis post burgemeester Veerle Heeren (CD&V) een foto van zichzelf op sociale media zonder mondmasker. Ditmaal nadat ze zaterdag een huwelijk op het stadhuis voltrok. 'Mondmasker? Wie maalt daar nog om' lijkt ze te zeggen. Maar er is stilaan meer aan de hand in deze stad. De 'lijst van Veerle' waar bevriende mensen op staan die met overschotten gevaccineerd worden komt stilaan boven water.


"We weten het ook niet meer", zegt een stadsmedewerker aan onze redactie. "Op het ene moment heerst er wel een begrafenisstemming en moet iedereen heel streng een mondmasker op en de handen ontsmetten. Maar op dagen zoals gisteren, lijkt het wel of dat mondmaskers dragen, het laatste is waar ze aan denkt. Mondmaskers, die kunnen wel even af. Inconsequent en roekeloos zijn woorden die dan in ons opkomen. Maar ja, wat gaan we zeggen: ze is nu eenmaal de burgemeester en onze baas hè."


Ontwijken

Burgemeester Veerle Heeren (CD&V) is dan ook al lang gevaccineerd. Eind januari in het ziekenhuis van Sint-Trudo. Maar zoals bekend, wil ze niet dat u en ik dat weten. Op de vraag terzake van raadslid Eddy El Herboutti, antwoordde ze ontwijkend dat ze er van uit ging dat niemand geïnteresseerd was in haar medisch dossier. Tja, daar zijn we met Trudocs niet zo zeker van.


Aimé Piccard

Mocht het vaccin van Veerle Heeren in de arm van de sympathieke vrijwilliger Aimé Piccard terechtgekomen zijn, dan moesten we nu dinsdag niet naar de begrafenis van de man trekken in de kerk van Sint-Pieter. Aimé was 74 jaar oud, had nog maar één long en stierf in het Sint-Trudo Ziekenhuis aan de gevolgen van Covid. Maar, gek genoeg, de man kreeg volgens zijn zoon Kris geen brief van u om zich naar het vaccinatiecentrum van de Mindersbroederskerk te begeven, enkele tientallen meters verder van waar hij woonde. Dat is de harde realiteit in onze stad. Waarom burgemeester?


Lijst van Veerle

Aan de andere kant gonst het in deze stad van geruchten dat u er wel informele lijsten op na houdt waar de namen van Truienaren op staan, die nog lang niet aan de beurt zijn. Vrienden van u, kiezers, wie zal het zeggen. Al was u een soort van Oskar Schindler in het diepste van uw gedachten.


Oproep

Wij roepen de gemeenteraadsleden uit Sint-Truiden, Nieuwerkerken en Gingelom dan ook op om over de partijgrenzen u hier in de gemeenteraad over te ondervragen. Hierover moet de waarheid kost wat kost het daglicht zien. Want het gaat hier over leven en dood. En daar gaan wij u nu eens echt niet over laten beslissen.

1.104 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page