top of page

"Wie is hier eigenlijk de pooier?": Belgische baruitbaters Chaussée d’Amour stappen naar rechtbank

"Willen ze het ons onmogelijk maken of zo? Wat gaat het maatschappelijk effect zijn wanneer wij stoppen?"


De Belgische baruitbaters van de Truiense Chaussée d’Amour zijn niet te spreken over de nieuwe taks die schepen Jo Francois (N-VA) wil invoeren. “Willen ze het ons misschien onmogelijk maken of zo? Wat gaat het maatschappelijk effect zijn wanneer wij stoppen? Verkrachtingen zullen alleen maar toenemen. Trouwens: wie is hier nu de pooier?”


Officieel is die belasting een compensatie voor de overlast die de gedoogde prostitutie met zich meebracht “Maar geld verdienen aan de activiteiten van prostituees staat gelijk met pooierschap. Worden de schepenen van de stad Sint-Truiden dan pooiers?”, zegt een vijftal Belgische baruitbaters. “Wij vrezen dat hun reglement niet lang zal standhouden. Waarom hielden ze oude reglement onder burgemeester Vandenhove niet gewoon aan. Dat was ook kostelijk, maar niet onmogelijk duur zoals wat nu voorligt. Maar plots stopten ze met te innen. Onze bardame is in 2018 nog naar het stadhuis gegaan om te vragen wat van haar brief om te betalen was. Op het stadskantoor konden ze hun ogen en oren niet geloven, dat hadden ze nog nooit meegemaakt. Daarna hebben we jaren niets meer in de bus gehad."


Discriminatie

"En nu willen ze dus de eigenaars van de panden gaan belasten?", gaan de Belgische baruitbaters verder. "Wij staan ingeschreven als horecazaak. Gaan ze de eigenaars van de horecapanden op de Grote Markt nu ook 10.000 euro laten betalen? Dit ruikt naar discriminatie. Nu, wij stappen sowieso naar onze advocaten en zullen dat reglement in de rechtbank aanvechten. We zullen zien wij gelijk krijgt!"

529 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page