top of page

Woordvoerder van 2021 wordt ... Arthur Orlians!Nagelbijtend spannend. Bloedstollende suspense. Zo kunnen we de 'Woordvoerder van het Jaar'-awarduitreiking van Trudocs nog het best omschrijven. Nek aan nek streden Arthur Orlians, de woordvoerder van Vlaams minister Bart Somers en de communicatiemanager van de stad Sint-Truiden Annemie 's Heeren om de felbegeerde award. Tegen middernacht werd duidelijk na deliberatie van de jury dat de Mechelaar het ging worden.


Eerder in de avond vielen Miet Driesen woordvoerder van het Sint-Trudo ziekenhuis en Jos Lacroix woordvoerder van de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers reeds af. Deze laatste omwille van het feit dat hij zijn woordvoerderschap cumuleert met zijn functie als grootmaarschalk en dan was er ook nog die vlammende mail van de Nederlandse Taalunie.


'da is nie relevant'

Maar de jury zat pas echt met de handen in het haar wat betreft Orlians en 's Heeren. Toegegeven, de communicatiemanager van de stad Sint-Truiden Annemie 's Heeren heeft met haar bijzondere communicatietechnieken en mediatraining haar burgemeester tot in alle jaaroverzichten en Eindejaarsconferences gebracht. De zinnetjes 'Ik heb een inschattingsfout gemaak' en 'Sorry, maar da is nie relevant' behoren nu tot het algemene lexicon der nationale en internationale woordvoerders en spindoctors. Standaardwerk. Naar verluidt zakt Allegra Stratton, de voormalige woordvoerster van Boris Johnson begin januari naar Sint-Truiden af om een masterclass van 's Heeren te komen volgen. Maar de jury kon het dan weer minder appreciëren dat wanneer burgemeester Veerle Heeren (CD&V) echt in nauwe schoentjes kwam te zitten, er een beroep gedaan werd op het Truiense communicatiebureau Idearte. Neen, een echte woordvoerder staat zijn meester bij, in goede en in slechte dagen.
Daarom tekende de overwinning van Arthur Orlians, de woordvoerder van Vlaams minister Bart Somers zich naarmate de nacht vorderde steeds duidelijker af. "Ge moet het toch maar doen, als jonge snaak met een uitgestreken gezicht sinds de zomer blijven verkondigen dat de beslissing van zijn minister over de straf van Veerle Heeren (CD&V) 'niet voor deze week zal zijn'", bromde Patrick Vangompel, voorzitter van de jury. En daar is de rest van de jury Vangompel in gevolgd. 'Wel, jammer dat Orlians de laatste dagen zijn telefoon minder oppakt.', wierpen Bernard en ik nog tegen. "Daar zullen de feestdagen wel voor iets tussen zitten", zalfde de voorzitter. En zo geschiedde: de eerste Trudocs-award gaat meteen al naar een Maneblusser. We hebben Caroline Gennez gevraagd Arthur de award te overhandigen.


898 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page