top of page

Zet U, Tast ToeVrijdagavond, hét moment om te 'ontstressen' van een drukke werkweek. Tijd om wat te gaan genieten, wat bij te praten, wat onder de mensen te komen, zonder enige commerciële of zakelijke druk.

’s Morgens gekozen voor een zaak waar we reeds een tijdje niet meer waren geweest. Het werd Bistro Zutt (afkorting van Zet U, Tast Toe), voor ons op wandelafstand, waarbij ons Tiba ook welkom is! Achter de stoof staat Willem Daems, een chef met veel ervaring. Hij wordt hierbij geassisteerd door Thomas Vanschoenwinkel, ook een meester in de keuken met veel ervaring in onze contreien. Als gastvrouw fungeert de charmante Evelien Onkelinx (getrouwd met Willem nvdr). Ze doet dit met veel passie, een echt moeke voor haar medewerkers, alles in ’t oog houdend opdat haar klanten merchandise krijgen voor hun centjes. De promotie voor lokale Haspengouwse wijnproducten staat bij haar erg hoog in het vaandel, tof om deze wijnkaart te bekijken!


Hippe koppels

In eerste instantie trokken Marleen en ik de gemiddelde leeftijd aardig omhoog. We zagen hippe koppels arriveren, ook een groepje met verzorgde jongere dames en heren, allemaal gasten die qua leeftijd onze kinderen hadden kunnen zijn… Gelukkig kwam er toch ook, zoals wij, nog een licht belegen qua leeftijd koppel binnen, kwestie van ons niet té alleen te voelen…


Neptunus

We zijn geen liefhebbers van desserten dus werden het 2 gerechten à la carte. Een doodzonde voor sommigen, maar voor ons een feest: na de overheerlijke hapjes kwam de foie gras, geflankeerd door fantastisch lekkere ‘contorni’, super! Vrijdag traditioneel trouw, dus vis op het bord als hoofdgerecht, waarbij de zeetong onze smaakpapillen aardig in vervoering bracht. Super beleving dus, weliswaar met een prijskaartje, doch elke euro waard!

De passage langs de mini-kerstmarkt, dit jaar voorzien van een heel speciaal platform voor de deejay, weinig standjes maar wel een grote schaatspiste, kon niet gebeuren zonder een jenevertje als afsluiter, perfect geserveerd aan de blokhut van de lokale duikersclub Neptunus.


FF Tranz

We kwamen daar natuurlijk BV’s uit onze Vurige Stede tegen zoals onze groen-politieke Peter maar ook mensen uit het bedrijfsleven zoals de zaakvoerder van FF Tranz (doet de bedeling van Post NL, onder meer met een elektrisch voertuig), een bedrijf dat op dit moment aardig pakjesservice levert en natuurlijk veel overuren draait. Terug naar huis, ditmaal zonder een terminale stop in De Bron,… ’t Was fijn, even uit die beslommeringen, vitamientjes om het weekend goed in te zetten!

922 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 則留言


Inderdaad, dit is een gezellige zaak waar je prijs/kwaliteit zeer goed kunt eten/degusteren. Bovendien zeer vriendelijke mensen! Om eens gezellig te ontstressen hoeft je niet buiten Sint-Truiden te gaan. Het is zeer belangrijk dat we met zijn allen de lokale economie blijven (onder)steunen.

按讚
bottom of page