top of page

Zondagmorgen, 1 augustus

Levensgenieter Eric Nulens kijkt met een positief-kritische blik naar Sint-Truiden en haar inwoners

Een straaltje zon deze morgen, de wolken zijn zo van het type dat veel te zien is ‘The Simpsons’. De weerkijkers geven de voormiddag nog droog weer wat dan weer uitnodigt een en ander nog vlug op te ruimen. Zondag of niet, droog weer is deze maand eerder uitzondering dan regel…


Het lekker broodje, ditmaal van Brahim gezien mijn favoriete bakker met vakantie in de Ardennen zit. Dat was althans het plan, ik hoop voor hen dat hun gehuurd huisje er nog stond mét alle inhoud die contractueel voorzien was. Het nieuws op Radio 2 dat Nina Derwael goud heeft behaald in Tokio doet echt deugd: zo’n talent hebben we in België nog niet veel gezien. Ze is bovendien een Truiense meid van afkomst. Het BvL zal dit wel nog eens in de verf zetten, toch leuk!


‘g’ en ‘h’

Een wandeling met Tiba kan nog net. Een paar mensen die ik ken, een korte babbel, maar ook toeristen, zo te horen aan de verloren ‘g’ en ‘h’ van West-Vlaanderen. Toch leuk dat ze onze vurige stede komen opzoeken. Die extra aandacht in de pers voor onze stad en haar politiekers is dus een goede publiciteit gebleken!


Levend publiciteitsbord

Het geliefd terras komt in het zicht en Tiba trekt me naar het hoektafeltje onder de luifel die volgende week zal worden vervangen. Een lekkere koffie en eens rondkijken naar mijn medeburgers die ook komen genieten. Opvallend dat ik niets hoor over Nina, maar ja,.. de dame aan de andere tafel heeft andere dingen aan haar hoofd, geen haar meer, zware behandelingen ondergaan, toch aan het genieten van een lekkere pasta die de chef van de zaak haar had klaargemaakt. Ze is een levend publiciteitsbord voor dit terras. Voor slechts 9 euro heeft ze echt genoten. Toch heerlijk dat ze dit mag meemaken.


Vormen krijgen randen

Twee tafels verder een twijfelende man, mag op pensioen, wil eigenlijk niet, toch kiezen om zijn hobby nog wat professioneler te maken. Een fijn mens, nog goed uitziend, ook genieten van zijn mokka, blij wat te kunnen praten over zijn droom, momenteel niet afgelijnd, maar vormen krijgen randen die de volgende weken of maand definitieve afmetingen gaan hebben.


Napolitaanse toestanden

Zondag, de vroege namiddag, een speciaal moment om eens andere mensen te zien, de meesten zijn rustig en genieten. Anderen opgejaagd, zeker in het verkeer op dit speciaal kruispunt, een wedstrijd om elkaar de weg af te snijden, Dat krijg je natuurlijk als men van de ene dag op de andere de voorrangsregels aanpast. Napolitaanse toestanden aan de Naamse Vest in feite, waar ons stadsbestuur besluitloos in blijft. Zolang er geen dode fietser valt, zal er niet veel gebeuren. Doorschuiven naar de volgende hoop van uitgestelde zaken, maar wel animatie voor de bezoekers van dit heerlijk terras!


Bezoek onze webshop: Trudocs.be/shop

455 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page