top of page

Zoon burgemeester Heeren reed in 2017 dienstvoertuig in de prak: "Maar Laurens was niet dronken"

"Dat voertuig kan zowel professioneel als privé worden gebruikt"

in picture: stockbeeld


Laurens Dreesen (22) de zoon van burgemeester Veerle Heeren (CD&V) reed op zaterdagnacht 27 mei 2017 haar dienstvoertuig in de prak. Hij ramde daarbij een paal. Bij het ongeval was geen andere wagen, noch een andere weggebruiker betrokken en geraakte niemand gewond. Voor het eerst reageert burgemeester Heeren over het ongeval.


"Ik herinner mij die nacht nog goed", zegt een getuige uit Velm. "Midden in de nacht hoorden wij plots een oorverdovende slag. Al snel bleek dat de zoon van burgemeester Heeren haar dienstvoertuig tegen een paal had geboord. Of ik mij niets opmerkelijks herinner? Toch wel, buiten was de weg volledig versperd en toch duurde het 45 minuten totdat de politie ter plaatse was. Daarna duurde het nog een half uur vooraleer de bestuurder van het gecrashte voertuig moest blazen."


Urban Legend

Deze onverkwikkelijke saga leidde tot veel gespeculeer bij de Truienaren. Gespeculeer dat tot op de dag van vandaag niet gaan liggen is. Het groeide zowaar uit tot een Urban Legend. Trudocs trok zijn stoute schoenen aan en vroeg burgemeester Heeren maandagmiddag op de vrouw af wat er nu van aan is. Heeft haar zoon een ongeval gehad met haar dienstvoertuig? Was hij dronken? Heeft hij schade berokkend? En wie heeft die schade dan wel betaald? Dinsdagnamiddag antwoordde financieel directeur Luc Vandijck op onze vragen.


Een voordeel van alle aard

"Op 27 mei 2017 was het voertuig dat de stad Sint-Truiden aan de burgemeester ter beschikking stelde in een verkeersongeval betrokken", stelt Vandijck. "Dat voertuig kan zowel professioneel als privé worden gebruikt. Voor het privé gebruik wordt aan de burgemeester maandelijks een voordeel 'van alle aard' in rekening gebracht. De verzekerde bestuurders van dat voertuig zijn de burgemeester en de bij haar inwonende huisgenoten. Het voormeld ongeval deed zich voor tijdens het privé gebruik van de wagen. Op het ogenblik van het ongeval was de bestuurder een inwonende huisgenoot (de zoon van de burgemeester). Op het ogenblik van het ongeval bevond de burgemeester zich in een buurland."


Negatieve alcoholtest

"Bij het ongeval was geen andere wagen, noch een andere weggebruiker betrokken en geraakte niemand gewond", gaat de financieel beheerder verder. "De bestuurder heeft een paal geraakt en onmiddellijk na het ongeval deed de politie de gebruikelijke vaststellingen. De bestuurder werd aan een alcoholtest onderworpen. Die was negatief. De schade aan de paal en aan het voertuig werd door de verzekering afgewikkeld. Er is mij geen ander ongeval bekend."

2.187 weergaven1 opmerking

1 Comment


Busselen Daniel
Busselen Daniel
Jul 27, 2021

Wat een moederhart al niet moet doorstaan voor zoonlief

Like
bottom of page