top of page

Zware Corona-uitbraak in WZC Den Akker: 18 patiënten en 13 personeelsleden zijn besmet met Covid-19

Maar bezoek blijft toegelaten


In het Truiense Woonzorgcentrum Den Akker zijn 18 patiënten en 13 personeelsleden besmet geraakt met Covid-19. "We laten enkel nog bezoek toe op afspraak", zegt verpleegkundige Jenthe. Eén van de zonen van een besmette patiënt reageert verbolgen: "Ze bleven aandringen op bezoek, er was geen gevaar, maar nu blijkt mijn vader toch besmet te zijn."


"De situatie is inderdaad ernstig", zegt verpleegkundige Jenthe van WZC Den Akker op de Truiense Montenakenweg aan de redactie van Trudocs. "Ondertussen zijn 18 patiënten en 13 personeelsleden besmet geraakt met Covid-19. We hebben meteen één afdeling in cohort geplaatst. We spreken van cohorteren of cohortzorg wanneer de (mogelijke) COVID-19 bewoners strikt gescheiden worden verzorgd van de niet-(mogelijke) COVID-19 bewoners. Het personeel tussen beide groepen bewoners wordt niet uitgewisseld en de infrastructuur van beide groepen wordt niet gedeeld. Bezoek wordt nu 1 keer per week op afspraak toegelaten."


Toch bezoek

"Ik werd op 6 november op de hoogte gebracht dat er 15 bewoners en 10 personeelsleden besmet waren met het Corona-virus maar dat mijn papa die op een gesloten afdeling verblijft, negatief was", vertelt Bart C. uit Sint-Truiden. "Ze hebben me gevraagd om toch nog op bezoek te komen. Ja, dat zag ik niet meteen zitten. Ik heb een dochtertje van nog geen drie maanden, ik ging dat risico niet nemen. Maar toen ze bleven aandringen, ben ik toch maar overstag gegaan en ben mijn papa op 9 en 13 november gaan bezoeken."


"Afgelopen vrijdag vrijdag om 17u35 kreeg ik plots telefoon met de melding dat mijn papa nu toch positief getest heeft", gaat Bart verder. "Ja, nu hoop ik maar dat mijn gezin en ik niet besmet zijn. Wat is me dat nu? Ik zeg hen nog, dat ik het geen goed idee vond. Blijkt hij ook gewoon in zijn kamer te verblijven en niet in de cohortafdeling. Ik begrijp er niets meer van."

521 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page