top of page

Zwemmers, shoppers, commerçanten: Iedereen moet de torenhoge schuld betalen!En het blijft maar onverminderd boetes regenen. Als ge ze niet wegneemt ziet ge na korte tijd geen steek meer, want dan hangt uw ganse voorruit dicht. Wie ergert zich dan niet aan die belachelijke lichtpanelen, pardoes overal op de stoepen ingemetseld, met 'Welkom' op. Terwijl onder dit bestuur 'Welkom' eerder 'Bol het af' betekent.


Advocaat Delvaux weet ervan mee te spreken: hem schrijven ze op met camera's, die het stadsbestuur 'stoemlings', zonder zijn toestemming te vragen, aan de voorgevel van zijn eigen huis hangt. Maar dat is nog niet alles: toen Vinci-park destijds hopen boetes begon uit te delen, stelde de advocaat vast dat er plots geen huurgelden meer binnenkwamen. Hij pakt zijn auto en gaat aan zijn huurders-commerçanten vragen waarom ze ineens stoppen met de huur te betalen. Unaniem was het antwoord: 'Maar Meester toch, hoe kunnen wij u nu nog betalen als er geen kat meer over de vloer komt.Ze jagen de klanten toch gewoon weg.' ' De tijd dat ik mijn huurders was 'afgegaan' had ikzelf twee boetes achter mijn ruitenwisser steken!', weet Delvaux.


Slokopmeters

Steede Welkom pitste de advocaat twee keer: ze zet zijn huurders op droogzaad, dat is één, en ten tweede ontfutselt ze de meester nog eens bijkomend 42 euro, Voorts zoekt ge u zot om een parking te vinden. Overal moet ge die ijzeren blokken voederen. Maar dat houdt ge niet vol. De centen groeien niet op onze rug, ze geraken op. En wie steekt nu met plezier zijn duur en zuur verdiende euro's nu graag in zo'n slokopmeter?


Gratis bestaat niet meer

Een kind kon voorzien dat de gratis parking achter het nieuwe zwembad zou vollopen. Gevolg: geen plaats voor onze koene sporters. Oplossing van de Stad: betalen m'n vrienden. Zoals altijd. Afluizen, verdorie! Volle protest van de 'Rooi', van 'Vooruit'. Het gevleugelde antwoord van Schepenbank is: "Gratis bestaat niet meer!" Zwemmers, één uur krijgt ge gratis en dan troggelen wij u 1 euro per uur af, dagtarief:20 euro. Ze spuwen toch op de mensen. Er zijn tien manieren om die parking te beheren. Dat de schepen toch een paar kousen gaat kopen in de C&A, daar is er altijd parkeermogelijkheid voor de klanten en gratis, 1 uur lang.


Studies om te smeren

Maar, houdt u vast, ik hoop dat er geen zevende doorlichting gaat besteld worden op onze kosten. Trudocs heeft twee doorlichtingen onder het licht' gehouden, die van 'Atoom' en die van 'Moderna'. De lamp sprong kapot, zo'n prietpraat stond daarin. We gaan niet meer over die doorlichtingen beginnen zeveren, want dan haakt de lezer toch met koppijn af. Om beeldtaal te gebruiken: stel dat er een deur van de fameuze raadszaal hevig knelt. Dan moet er een studie komen. Prijs is van geen tel. Die studie bepaalt welk merk olie, hoe dikwijls per week en in welke hoeveelheid er op dat scharnier moet gegoten worden en of dat helpt. Dat is het niveau van doorlichtingen. Ze dienen niet om door te lichten maar om door te schuiven. Een van onze degelijkere raadsleden, Peter 'Groenvandam' vatte het 'gevat' samen als volg: "Iedere politieker weet waartoe zo'n studie dient, maar iedereen zwijgt en als ge het uitbrengt dan schreeuwen ze in koor: smaad en eerroof!" Zou gratis niet meer bestaan! Gratis opsmoddergeld bestaat hier heel zeker. Maar niet voor de Binken. Die krijgen de brol uit de solden, héél, héél sterk afgeprijsd...!

876 weergaven0 opmerkingen

Kommentarer


bottom of page