top of page

Tru Art zal Truiense kunstenaars of kunstenaars die hun inspiratie in Sint-Truiden halen in de toekomst regelmatig aandacht geven. Wij bijten de spits af met persfotografe Mine Dalemans die we tijdens de lente van 2021 carte blanche gaven om Sint-Truiden in beeld te brengen. Zij zwierf enkele weken door onze stad en kwam terug met een opmerkelijk resultaat. Je kan haar exclusieve foto’s ook  in huis halen. Van eenvoudige maar mooie postkaarten tot luxueuzere tweeluiken. Het ideale cadeau of gewoon voor jezelf. En o ja, je steunt er de werking van Trudocs mee.

TruArt2.png
Mine.jpg

Mine Dalemans versus Sint-Truiden
Trudocs vroeg Fotografe Mine Dalemans om onze stad in beeld te brengen en gaf haar carte blanche.

 

Ik vond het zalig om eens écht mijn ding te kunnen doen. Ik wou geen toeristische foto’s maken want die bestaan al. Ik ben wel naar de bekende plaatsen gegaan en daar gaan rondlopen. Om zo op hele andere beelden uit te komen. De kapelletjes, lichtinvallen, reflecties… En dan de portretten. Het contrast tussen de twee was fijn. Aan de ene kant rondlopen, kijken en dingen op me af laten komen.
Aan de andere kant de portretten wat eigenlijk echt mijn ding is.

Babbelen met Tjenneke
Gewoon omdat ik graag mensen zie. Babbelen met Tjenneke terwijl ik hem fotografeerde. Hij heeft constant gebabbeld en liedjes voor mij gezongen. Ook bij Satwinder en zijn gezin voelde ik mij in mijn nopjes. Zo lief dat ze dit hebben willen doen.

Vuurpotten
Maar ook het werk van die fruitboeren bewonder ik.  De paar nachten dat ik ben opgestaan om die vuurpotten te gaan fotograferen, zag ik onderweg overal die boeren en hun familie die potten aansteken. Heel veel respect. Sint-Truiden op z’n mooist. Jammer dat ik door Covid de Hel van Staaien niet heb kunnen in beeld brengen.

“Enfin, zo kijk ik naar Sint-Truiden, die fiere stad met dat warme bijna zuiderse temperament.”

 

bottom of page