top of page

22 fonteinen op Abdijplein blijven droogstaan: "Tja, het water vloeit weg"Samen met de waterpartij op de Groenmarkt, werden de fonteinen medio augustus op het Abdijpein tijdens een groot spektakel in werking gezet. Maar wat blijkt? De 22 spuitkoppen zijn inmiddels uitgeschakeld en het ziet er voorlopig niet naar uit dat ze nog zullen spuiten.


"Op het Trudoplein zal een waterpartij met 22 schuin opgestelde spuitkoppen samen met de Barokpoort een adembenemende toegang vormen naar de Sint-Trudoabdij", vertelde een fiere burgemeester Veerle Heeren (CD&V) medio augustus bij de opening van de Groenmarkt en het Abdijplein.


Water circuleert niet

Maar nu blijkt dat het water van die 22 spuitkoppen in de goot terecht komt en wegvloeit, zo de Diesterstraat af. “Ik stelde er een vraag over tijdens de gemeenteraad van maandag 26 oktober 2020”, zegt gemeenteraadslid Marleen Thijs (sp.a). "Bij slecht nieuws hoor je burgmeester Veerle Heeren niet, dan moet de schepen het oplossen. Dus moest schepen van Fonteinen Ingrid Kempeneers (CD&V) mij gelijk geven: er zijn problemen met de 22 fonteintjes. Het water circuleert niet, met als gevolg veel waterverlies, en het water stroomt de straat op. Miscommunicatie tussen de aannemer en de fonteinbouwer, zo blijkt. De aannemer bekijkt de zaak, maar het zou nog binnen de week in orde komen. Toch spijtig, zoveel geld en het werkt al niet van bij de aanvang. Hopelijk raakt het nog opgelost.”
Afgekit

Ondertussen zijn we 5 november en werken de fonteinen nog steeds niet. Schepen Kempeneers? "Voorlopig werkt de fontein niet neen. Nog niet, want wij willen dat alles perfect loopt en niet dat het water nog wegvloeit langs de straat. Dus moet de opvanggeul aangepast worden en moet er nog beter 'afgekit' worden."


Wordt ongetwijfeld vervolgd...

1.059 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page