top of page

Beukenboom Ursulinen wordt dan toch niet gekapt!Trudocs mag voorlopig niet klagen van onze nieuwe burgemeester Jelle Engelbosch (N-VA). Burgemeester Heeren en ganse CD&V-hofhouding, waaronder nu ook de echtgenote van ex-VREG-topman Pictoel, kruipt voor? Allemaal op ziekteverlof! Bol.com-affiches in onze winkelstraten? Ze worden terstond vervangen. Monumentale Beukenboom Ursulinen dreigt gekapt te worden? Het nieuwe duo Kempeneers-Engelbosch gaat ervoor staan! Bravo!


"De monumentale boom op het binnenplein van het appartementencomplex in de voormalige Ursulinen wordt voorlopig niet gekapt", laat de waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch (N-VA) vrijdagnamiddag via zijn sociale media weten. "Hoewel deze boom is aangetast door een zwam en hierdoor in de toekomst een risico kan vormen voor stambreuk, is een verdere levensverwachting tussen de 5 en 10 jaar realistisch. Om alle risico uit te te sluiten zal binnenkort een, bijkomende gespecialiseerde trekproef worden uitgevoerd."


Zuster Beatrix

Oef! Boom gered! Al was het maar dat het schepencollege wou anticiperen op de vraag van gemeenteraadslid Eddy Elherboutti (Vooruit) aanstaande maandag op de Truiense gemeenteraad. Gered is gered! Zuster Beatrix mag weer op twee oren slapen!


Maar we zijn er nog niet helemaal! Misschien dat Elherboutti zijn punt nog aanhoudt, maar dan vraagt wat er met de die andere monumentale beukenboom aan het Bèr Joekpad zal gebeuren? Want ook dat is blijkbaar een gevaarlijke boom!
1.042 weergaven1 opmerking

1 коментар


Busselen Daniel
Busselen Daniel
28 трав. 2021 р.

Dat Pictoel als een duivel in een wijwatervat tekeer ging als de vacinatiefraude aan bod kwam doet bij vele een belletje rinkelen. Dat nu zijn echtgenote in het vizier komt volgens Trudocs zal een audit wel meer duidelijkheid bieden. We zijn benieuwd

Вподобати
bottom of page