top of page

Black Bird van Michael Roskam genomineerd voor Golden Globes: “Hey Bro, je bent erbij! ”De tv-reeks Black Bird te zien op AppleTV+ maakt niet alleen kans op een Golden Globe voor de ‘Beste acteur in hoofdrol’ (Taron Egerton) en ‘Beste acteur in een bijrol’ (Paul Walter Hauser), maar ook voor ‘Beste tv-serie (gelimiteerd, anthology of tv-film)’. De eerste drie afleveringen werden geregisseerd door Rundskop-maker Michael R. Roskam.

“Ik kreeg net telefoon van Adil El Arbi: ‘Hey Bro, je bent genomineerd voor de Golden Globes.’ Ik kwam uit de lucht vallen”, reageert de Truiense filmmaker Michael R. Roskam vanuit Brussel. “Maar goed, geweldig nieuws hé. Vooral op die pilootaflevering van Black Bird ben ik erg fier. Het is bovendien één van de laatste projecten van Ray Liotta, die in mei overleed. Waarover gaat het? Een football-hunk, de zoon van een gerespecteerd politieagent, wordt veroordeeld tot tien jaar gevangenis. Als hij erin slaagt bevriend te worden met een seriemoordenaar en hem informatie te ontfutselen, krijgt hij daarna zijn vrijheid terug.”


Vieren met Eline en Elliot

“Het is vooral een verdienste van het team”, gaat Roskam verder. “Anders dan bij film. Maar goed, deze prestatie zet mij verder op de kaart in Hollywood. Je had Rundskop, daarna kwam The Drop die erg gesmaakt door de Amerikaanse cinemabezoeker. En nu is er dus die award voor Black Bird. Of ik het ga vieren? Ja, maar rustig thuis, met mijn zoon Elliot en mijn echtgenote Eline. De tijd van wilde feestjes is voorbij. Maar een flesje champagne gaan we wel kraken. Zo’n doordeweekse maandag is het nu ook weer niet (lacht).”

De Golden Globes worden bekend gemaakt op 10 januari 2023 www.goldenglobes.com

395 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page