top of page

Corona is niet verdwenenDe Spaanse pluim, 27 tot 30° C, volle zon, een prachtige pré-zomer dus! Arme studenten die nu aan het blokken zijn, zweterig op hun kamer, dikwijls in een slecht geïsoleerd gebouw met bovendien erg weinig verluchting. Covid-19 met de afleiding van de zoveelste variant heeft zich bovendien terug vergrepen aan onze medemens, op erg korte tijd krijgen we opnieuw te maken met dit beestje.


We dachten er in april vanaf te zijn, wat overmoedig is gebleken: vorige week moest ik examen afnemen van mijn studenten in Hasselt. Een van de dames had een zware hoest en ze droeg voor alle zekerheid haar maskertje. Ondanks alles een goed examen afgelegd maar ondertussen is de helft van de klas besmet geraakt, inclusief ondergetekende. Ze voelt zich schuldig maar ze kan er echt niets aan doen: ze wist pas de dag nadien dat ze effectief drager was van dat tentakeldiertje!


Erg besmettelijke variant

Je hoopt steeds dat je ontsnapt, doch de ‘wisser’ en het vervolgend onderzoek is onverbiddelijk. ‘13’ is voor sommige een ongeluksgetal, voor mij is dat de graad van intensiteit, dus aardig besmettelijk… Blijkbaar heb ik het reeds enkele dagen doch deze morgen de mail binnen met het vonnis. Hoesten, hoofdpijn, keelpijn, wat koorts, wat pijn in de spieren, sterk vermoeid, tot op heden geen smaak- of geurverlies, maar blijkbaar een erg besmettelijke variant. Vanaf de 3de dag wordt het wat beter maar men blijft een risico voor de omgeving. De eigen cocoon is tijdelijk dé nieuwe leefwereld : van de stoel aan de keukentafel naar het salon, dan de terraszetel, het nogmaals bewonderen van de eigen kweek tomaten, je zou voor minder een tunnelvisie krijgen!


Geen knuffel

Ik moet dus thuisblijven, geen klanten zien, kan wat computerwerk doen, een boek lezen, tenminste voor zover ik wakker kan blijven : het is en blijft een vermoeiend virus, uitputtend voor je lichaam, sociaal contact uit den boze… Mijn lieve echtgenote is natuurlijk het volgend slachtoffer, ook last van een vervaarlijke hoest, keelpijn, hoofdpijn,… De kleindochter moet wegblijven, dat teergeliefd klein mensje gaan we dus een week moeten missen, geen knuffel zonder vooroordelen noch voorbehoud, de eerlijkheid van zo een peuter van bijna 3 jaar is soms puberaal doch steeds wel echt!


Mijn tomaten gaan niet weten wat hen overkomt: vanaf de 4de dag na de eerste symptomen kan ik net iets meer functioneren, doch het blijft erg besmettelijk, gelukkig niet voor de diversiteit van de stilaan kleur krijgende gezonde vruchten, of zijn het groenten ?

Blijf dus uit mijn buurt, althans deze week,… de knuffels mogen weer vanaf maandag 20 juni!

638 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page