top of page

Een aflevering van Thuis in 't echt!


in picture: De beroemde en ongelofelijk lekkere Bokkepootjes van Patisserie Janssen


Hopelijk tijdelijk afscheid van een stadsicoon… Facebook, het smoelenboek dus, geeft veel info en dikwijls ook emoties weer. Sommige berichten doen me schrikken en ook hopen dat ze niet waar zijn. Deze week zag ik het bericht dat Patissier Dirk Janssen van de gelijknamige patisseriezaak wegens fysische klachten tijdelijk moet stoppen met zijn bakkerij-patisserie. Een schok die nog aardig nazindert bij alle liefhebbers van die echte ‘pistolet’, verfijnde patisserie, seizoen specialiteiten en niet te vergeten ... de bokkepootjes.

Hij is ondertussen geopereerd, gelukkig mét succes : nu maar hopen dat ze de zaak terug kunnen openen begin van volgend jaar. Ik wens Dirk van harte een verdiende rust en een spoedig herstel! Zaterdagavond onze Vurige Stede gaan bezoeken, opnieuw een poging om nieuwe dingen te ontdekken tijdens Sint-Truiden By Lights. Er was redelijk veel volk onderweg, toeristen van ver en kortbij, weinig bekende gezichten gezien. Heel veel was er ook niet te zien tijdens deze tocht van 5 km. Medewerkers met goede bedoelingen, sommige met 2 maten en 2 gewichten: de kerk van het Begijnhof werd bewaakt door een man die wilde dat ik ons Tiba droeg om binnen te gaan. Ik laat onze hartendief bij het vrouwke om toch binnenkant eens te gaan ontdekken. Het eerste wat ik tegenkom is een hond aan de leiband! Begrijpen wie begrijpen kan… De volgende kerk was het net het omgekeerde: ik dacht dus dat hondjes niet welkom waren en daar kwam een vriendelijke dame naar ons Tiba toe om ons echt uit te nodigen haar mee binnen te nemen… De lichtartiesten aan de Academiezaal waren dan weer een echte verademing waar mijn vrouwke en ik de enige toeschouwers waren op dat moment. Ze kregen van ons een verdiend applaus!


Ondertussen op het terras van de Bron

Het terras van De Bron was té verleidelijk om niet te gaan verpozen op de terugweg naar huis. De mannen met de fijne sigaren waren present, de kameraden van Albert (die van de vastgelopen lift), een van mijn buurmannen, kortom een aflevering van Thuis of Familie in het echt! Verhalen over de corona – maatregelen, het aantal niet gevaccineerde op intensieve zorgen, het over één kam scheren van alle burgers, hen mee bestraffen door, tot nu nog relatief, ‘zachte’ maatregelen.


Uitlaatklep

Wat blijkbaar ook zwaar ligt bij veel mensen is de afstandelijkheid bij sommige burgers: er kan geen vriendelijkheid meer zijn, ze zijn veel minder tevreden en werken hun frustraties uit op de anderen. Geen fijn gevoel voor velen, voor sommigen dus een uitlaatklep, voor velen een ergernis. Ze winnen niets met hun ‘bokkigheid’, samen dat beestje verslaan is dé enige boodschap die telt !1.150 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page