top of page

Een donderdagavond in Sint-TruidenMorgen is het weer donderdagavond, het uitgaansleven heeft een vernieuwde adem te pakken gekregen! Mijn vrouwtje en Tiba gingen afgelopen donderdag mee ons vurige stede bezoeken. Na ‘inspectie’ van de verschillende orkestjes zijn we neergestreken op het terras van een gesloten zaak, wel annex de koffiebar van de beste keeper ter wereld. Alles zit vol, ambiance alom en een tafeltje bijschuiven van bij de buren is geen probleem.


Het is een mooi aanbod, 2 kaarten ineens op onze tafeltje, de keuze qua drank was er. Hapjes kunnen ook waar dan de collega ‘next door’ voor zorgt. Time Travellers, 2 mannen die echt wel de klepel van de klok weten hangen. Ongelooflijk goed, heel polyvalent, hun naam niet gestolen, springend van de piano naar een elektronische wonderbox, een wisseling in de tijd met muziek van de jaren 80, 90, Vlaamse schlagers, … eigenlijk echt ongewoon ! Wonderboys die de armen van het publiek omhoog krijgen, waarbij de verblinding van de gsm-lichtjes een extra sfeer creëren.


Je weet ondertussen dat ik graag mensen observeer, ook al ben ik aan ’t genieten van leuke muziek en ambiance. De bewegende ruggen van de mensen, zittend voor ons, volgen het ritme van de muziek, een moment om de ellende van dat virus even te vergeten.

De bediening aan de tafels is super, vlot en heel verzorgd. Sommige tafels bestellen regelmatig een nieuw tourneetje drank, anderen zijn erg zuinig. Een schijnbaar ‘nieuw licht belegen koppel’ zijn lief voor elkaar maar de Omer moet na 2 uur toch warm gelopen zijn… Zaalvulling hoort er natuurlijk bij doch brengt niet veel zaad in het bakje hé.


Stipt om 22u00 het laatste nummer, iedereen vindt het spijtig dat het moet stoppen, maar ja, regels zijn regels, althans voor de gewone burger die daar zit. De wandeling over de grote markt richting Minderbroederskerk, levert ons nog enkele extra gesprekjes op. Een expressieve jongedame, een oud-collega van mijn 'madame', wil best wel een praatje slaan, waarbij items worden aangehaald die zij als vroegere ‘samenwerkers’ perfect begrijpen. De feiten en fratsen uit het nabije verleden brengen soms een schaterlach tot leven. Het leeftijdsverschil tussen die 2 speelt geen rol, de golflengte tussen F. & M. is perfect.


Tiba liet zich ondertussen de strelingen van de tafelgenoten welgevallen, heerlijk voor die mensen om haar zachte haardos te voelen, prachtig voor ons teefje extra aandacht te krijgen.

Naar huis, rustig onderweg, op één man na, die, de fiets in de hand, het teveel aan eten en drank teruggeeft aan de stoep, begeleid van rare geluiden die voor hem ook niet aangenaam zullen geweest zijn. De gevolgen van overdaad van de avond…


1.007 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page